Directieuitbreiding bij Van der Mark Transport

Oud-Beijerland - Marco Stolk gestart als Operationeel Directeur bij Van der Mark Transport

Met het aantrekken van Marco Stolk als Operationeel Directeur heeft VDM het managementteam in de breedte versterkt. "We groeien door en het organisatietalent van Marco kunnen we daar goed bij gebruiken. Dit past in de professionalisatieslag die wij momenteel maken," verklaart Simon van der Mark.

Marco Stolk was jarenlang Group Manager Logistics & Quality Management bij de PACOMBI GROUP (voorheen Paardekooper Verpakkingen Red.). Vanwaar de carrièreswitch? "Ik wil ondernemen, organiseren en richting geven en dat is wat ik hier ga doen. Simon en ik kennen elkaar al geruime tijd. Simon en ik zijn best wel verschillend qua karakters, maar versterken elkaar en delen dezelfde visie; voortbouwen op het goede van vroeger en klanten ontzorgen met innoverende logistieke oplossingen van nu!"

Van der Mark is een familiebedrijf, maar deze nieuwe directeur komt van buitenaf?

Simon van der Mark reageert lachend. "Marco komt niet echt van buitenaf, want hij woont al jaren hier in de Hoeksche Waard. VDM is een familiebedrijf en dat blijft het ook. Ik ga niet weg. Ik blijf aan als CEO, maar je moet niet koste wat het kost alleen de kar willen trekken. We groeien jaar op jaar en om de continuïteit te waarborgen én de groei verder in goede banen te leiden, heb ik Marco binnengehaald. We hebben hier inmiddels 70 mensen in vaste dienst en daar ben je verantwoordelijk voor."

Ook de opdrachtgevers juichen de directie-uitbreiding toe, want zij zien het als een stukje extra zekerheid dat alles goed georganiseerd is en niet afhangt van slechts één persoon. "Dat was toch al niet het geval, want als ik er een paar dagen niet ben dan draait hier alles gewoon door omdat we op de sleutelposities geweldige mensen hebben en overall werken er hier allemaal kanjers.
Dit is dus niet alleen een familiebedrijf omdat er al bijna 110 jaar een Van der Mark aan het roer staat, maar meer door alle mensen samen die als een grote familie dit samen tot een succesverhaal maken."

En de nieuwe generatie Van der Mark?

"Die wordt momenteel klaargestoomd, maar zowel mijn zoon als mijn dochter zijn allebei nog te jong (respectievelijk 21 en 18 jaar, red.) en missen de noodzakelijke levens- en werkervaring om nu al in te stappen. Dat is ook helemaal prima. Je moet zaken niet forceren en met Marco Stolk erbij zijn we klaar voor de toekomst. Daarbij passen ook investeringen. Investeringen in goede mensen zoals Marco en investeringen in middelen zoals het recentelijk geïmplementeerde Boltrics, een modern warehousemanagementsysteem waarmee we in staat zijn om nog efficiënter te werken en zo leggen we de lat telkens wat hoger."
Ook het in januari in gebruik genomen tweede warehouse aan de Alexander Flemmingstraat 2 - op een steenworp afstand van het distributiecentrum én hoofdkantoor aan de James Wattstraat 2 - is inmiddels volop in bedrijf. "We groeien door en daarbij passen mensen die in hetzelfde tempo als wij vooruit willen. We zijn qua directie nu voorzien, maar een goede planner of chauffeur mag zich altijd melden," besluit Simon uitnodigend.

 

Meer berichten