Lune en Samantha. (foto: Hennie Hut)
Lune en Samantha. (foto: Hennie Hut)

Gouden schaal voor Wellantcollege Klaaswaal!

Wellantcollege Klaaswaal heeft nu ook de gouden Schoolkantine Schaal 2019!

Het Wellantcollege Klaaswaal heeft begin april de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.
Er is hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt.

De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.


In de middag pauzes staan er lange rijen, zo ook Thijs,"Op vrijdag trakteer ik mezelf altijd op een broodje kip'! Zo ook Lune en Samantha die de schaal vol trots laten zien, ook zij halen vaak een broodje gezond.
Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Meer berichten