Stichting 2e hands 2e kans doneert €1.000,- aan MeeWindey

Jan Windey, directeur van Cavent, doet mee aan de Tour du ALS, samen met fietsmotor Daniel van der Heiden. Op 29 mei fietsen ze samen met 78 andere teams de Mont Ventoux op om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar ALS. Jan zelf lijdt aan PSMA, een ziekte verwant aan ALS.

Er zijn al tientallen mensen die de tocht van Jan en Daniel sponsoren. Met kleine bedragen, met grote bedragen, met allerlei acties om geld bij elkaar te brengen. Maar de donatie van Stichting 2e hands 2 kans uit 's Gravendeel deed bij iedereen de mond open vallen. Marja van der Linden van 2e hands 2e kans overhandigde afgelopen woensdag €1.000,- aan Jan Windey om zijn tocht te sponsoren.

Al jaren runt Marja samen met een grote groep vrijwilligers een kringloopwinkel aan de Kerkstraat in 's Gravendeel. De gehele opbrengst van de winkel gaat naar goede doelen. Zo hebben ze ook al eerder bijgedragen voor Cavent Tuin, maar bijvoorbeeld ook aan het Hospice, aan Kids4Ride, Stichting Stop Hersentumoren of Villa Joep. De lijst van donaties is lang.

Toen Marja hoorde van de ziekte van Jan was ze direct geraakt. Ze heeft dan ook geen moment getwijfeld dat er voor de fietstocht van Jan en Daniël een donatie moest komen. "Ik vind het zo knap dat als je zo'n ziekte krijgt dat je dan toch de positiviteit houdt om zoiets te gaan doen," aldus Marja.

"Ze weten over deze ziekte nog eigenlijk helemaal niets" zegt Jan. "Er is geen medicijn, er is geen behandeling, ze weten zelfs niet waar het vandaan komt. Daarom is dat onderzoek ook zo belangrijk." Bijdragen voor de tocht van Jan en Daniël blijven nog mogelijk tot 29 mei, de dag dat de Tour du ALS plaats vindt: https://www.tourduals.nl/team/meewindey

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden