Hoekse Renners laten wethouder Paul Boogaard zwoegen

Hoeksche Waard - In de koude ochtendgloren van afgelopen zaterdag, toen het ijs 's ochtends op de auto's lag en de Hoeksche Waard mocht genieten van de eerste vroege zonnestralen, wachtten zij, de Start2Bike trainers van De Hoekse Renners en van het Hoeksche Waards Dames Peloton beginnend fietser en wethouder Paul Boogaard op.
Zij nodigden hem uit om deel te nemen aan een van hun Start2Bike trainingen, zodat hij aan de lijve kan meemaken wat de cursus inhoudt. Na een warm welkom bij een graad of 3 werden de deelnemers opgehaald, die deze zaterdag voor de 3e keer verzamelden op de parkeerplaats aan de Reedijk. Een enthousiaste groep van 17 dames en heren die steeds bewuster en zelfverzekerder op hun fiets zijn gaan zitten.
Na de reguliere fietscheck fietsen ze zich warm naar de trainingslocatie, waar de trainingen al zijn opgesteld. Slalom, bochten en staand fietsen staat er vandaag op het menu. De groep gaat weer enthousiast aan de slag en leert snel. Ook de wethouder blijkt een natuurtalent. Helaas moet er van hem na de trainingen weer afscheid genomen worden i.v.m. zijn druk bezette agenda. Hierna zal de groep nog een tocht fietsen van ca. 30 km.

Start2Bike is een initiatief van de NTFU, in de Hoeksche Waard uitgevoerd door De Hoekse Renners en het Hoeksche Waards Dames Peloton. In 4 trainingen schaaf je je techniek bij en bouw je een veilig en vertrouwd gevoel op de fiets op. Het trainen in een groep geeft daarbij ook veel gezelligheid.

Zaterdag 20 april is de laatste les, "klimmen en dalen" met als afsluiter appeltaart, zoals het een goed wielrenner betaamt.

Voor meer informatie over de verenigingen bezoek de website:

De Hoekse Renners: www.hoekserenners.nl of 
Het Hoeksche Waards Dames Peloton: www.hwdamespeloton.nl.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden