Startbijeenkomst Samen Bewegen in De Open Waard/Alerimus Oud-Beijerland. (foto: pr)
Startbijeenkomst Samen Bewegen in De Open Waard/Alerimus Oud-Beijerland. (foto: pr)

Samen Bewegen trekt deelnemers van 72 tot 94 jaar

Hoeksche Waard - 'Samen Bewegen, een beweegprogramma voor ouderen', voorziet in een behoefte. Dat blijkt uit
recente startbijeenkomsten in Mijnsheerenland en in Oud-Beijerland. In totaal doen bijna veertig inwoners mee aan de nieuw gestarte trajecten, waarvan de jongste deelnemer 72 jaar is en de oudste 94.

Voor minder vitale ouderen organiseert de GGD ZHZ samen met wijkverpleegkundigen, huisartsen, fysio- en oefentherapeuten op verschillende plekken in de Hoeksche Waard 'Samen Bewegen'.
In kleine groepen werken de deelnemers aan hun fysieke en mentale conditie. Samen Bewegen is zo'n twee jaar geleden begonnen in Numansdorp. Het is een integrale aanpak, waarbij zorg- en welzijnsprofessionals allen hun rol pakken. Het traject bestaat uit een startbijeenkomst waarmee potentiële deelnemers worden geënthousiasmeerd en vervolgens 10 beweegtrainingen.

Bijzonder aan Samen Bewegen is dat gedurende het traject ook wordt gekeken naar een passend vervolg voor de individuele deelnemer. Uit onderzoek onder de deelnemers blijkt dat zij zich –nadat ze hebben meegedaan aan Samen Bewegen- zekerder voelen in bewegen, daardoor minder kans lopen om te vallen en dat zij ondanks hun hoge leeftijd nieuwe contacten opbouwen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden