Hervormd Kerkkoor 's-Gravendeel zoekt projectleden

Hervormd Kerkkoor 's-Gravendeel bereidt zich voor op slotconcert

's-Gravendeel - In 2020, op 27 april, zal het Hervormd Kerkkoor 's-Gravendeel ophouden te bestaan. Het heeft dan 75 jaar bestaan. Gedurende die periode heeft het koor vele malen opgetreden bij vieringen tijdens kerkdiensten en heeft het ook zelfstandig concerten gegeven. Ook werden muziekuitvoeringen gedaan met andere koren, met vocale en instrumentale solisten.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar zal het koor op zaterdag 25 april 2020 in de Hervormde kerk van 's-Gravendeel een slotconcert geven. Er zullen dan geestelijke koorwerken worden uitgevoerd van W.A. Mozart en J. Haydn. Van Mozart zal onder meer de Missa Brevis (KV220), de zogenaamde 'Spatzenmesse' worden uitgevoerd. Van Haydn zingt het koor "Aus dem Dankliede zu Gott" en de "Missa brevis Sancti Joannes de Deo" '(Hob XXII:7) oftewel de 'Kleine Orgelmesse'.

Het Hervormd Kerkkoor 's-Gravendeel biedt oud-leden en andere belangstellende koorliefhebbers de gelegenheid om als projectlid mee te doen tijdens de wekelijkse repetities en de uitvoering van het slotconcert. Het koor repeteert op maandagavonden van acht tot tien uur in 'Ons Centrum' aan de Kerkstraat 25 in 's-Gravendeel. Het staat onder leiding van dirigent Ronald Threels, met pianobegeleider Joël Terdu, bij tijd en wijle afgewisseld door Martien de Vos.

Zij die overwegen om mee te doen, kunnen informatie verkrijgen op de website van het koor hervormdkerkkoorsgravendeel.nl/index.php. Daar zijn ook linken te vinden om de uit te voeren muziek te beluisteren. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met de secretaris van het koor: via telefoonnr. 078-673 2291. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden