De dames achter 'Villa la Donna'. Daar is een einde aan gekomen, maar men werkt achter de schermen al aan iets nieuws. (foto: Arie Pieters)
De dames achter 'Villa la Donna'. Daar is een einde aan gekomen, maar men werkt achter de schermen al aan iets nieuws. (foto: Arie Pieters)

Afscheid van 'Villa la Donna' na twaalf jaar

's-Gravendeel - Een dag met 'een lach en een traan' afgelopen donderdag 9 mei in de zaal van de Ichtus Kerk in 's-Gravendeel. Daar werd namelijk door de plaatselijke vrijwilligers van 'Villa la Donna' voor de laatste keer de jaarlijkse 'verwendag' gehouden voor vrouwen die als patiënt met kanker kregen te maken. Een mooi initiatief dat ruim twaalf jaar geleden begon onder 'de vlag' van het toenmalige SISKW.

'Villa la Donna' is overigens een organisatie die ook landelijk actief is en die ooit werd opgericht door twee vrouwen die zelf kankerpatiënt zijn geweest. Het idee achter deze jaarlijkse verwendag is om één dag in het jaar kosteloos allerlei behandelingen aan te bieden, zoals b.v. gezichtsverzorging, manicure, pedicure enz., enz. En een etentje hoorde daar ook bij. Dat was tijdens deze laatste 'Villa la Donna verwendag' in de Ichtus Kerk uiteraard niet anders. De dag is eigenlijk ook vanaf het begin een succes geweest. Maar het is anno 2019 wel een stuk moeilijker geworden om het te organiseren.
Marianne Groothand van Welzijn Hoeksche Waard was zelf vanaf het begin betrokken bij de organisatie en kijkt met een goed gevoel terug: 'Er was meteen al veel interesse. En jarenlang hebben we de dag georganiseerd in de ruimte van SISKW. Vijf jaar geleden verhuisden we naar 'Ons Centrum' en de laatste jaren was het dus hier in de zaal van de Ichtuskerk. We hebben ook altijd kunnen rekenen op een vaste groep vrijwilligers en op een aantal sponsoren. En de reacties waren altijd heel positief.'

Nieuw initiatief via NLdoet

Ondanks de doorlopend positieve reacties is er nu toch een einde gekomen aan 'Villa la Donna'. Maar men werkt achter de schermen al aan iets nieuws, vertelt Marianne: 'Het probleem is de laatste paar jaren dat we steeds minder aanbieders kregen. En dan merk je dat het moeilijker wordt om als organisatie en als vrijwilligers enthousiast te blijven en dat enthousiasme willen we juist graag behouden.
Wij hopen dan ook via NLdoet volgend jaar met iets nieuws te komen voor deze doelgroep, die het tenslotte echt verdient om in het zonnetje te worden gezet. We willen als vrijwilligers en organisatie overigens wel iedereen die de afgelopen twaalf jaar op de één of andere wijze heeft meegeholpen van harte bedanken. En dat geldt zeker ook voor onze hoofdsponsoren; Bakkerij de Koning, de Snijbloem en de AH supermarkt hier in 's-Gravendeel.' In 2020 dus geen 'Villa la Donna' meer, maar een nieuw initiatief dat nu nog even een verrassing blijft.
(tekst: Arie Pieters)

Meer berichten