Markt Geven Om Jong Leven

Rommelmarkt voor Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

Mijnsheerenland - De stichting Geven om Jong Leven organiseert op 18 mei a.s. van 08.00-16.00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt bij de brandweerkazerne aan de Laan van Westmolen te Mijnsheerenland. De opbrengst is ook dit jaar weer bestemd voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie (PMC) en het Sophia kinderziekenhuis. Zoals elk jaar zijn er heel veel goede tweedehands artikelen te koop zoals: meubelen, elektrische apparatuur, huishoudelijke artikelen, heel veel boeken, platen en cd's, snijbloemen, tuinplantjes en een zeer gevarieerde groente- en fruitkraam. Voorts is er de gehele dag rad van avontuur. Op de website www.gevenomjongleven.nl is achtergrondinformatie over het doel van de organisatie te vinden.

Ook dit jaar zal Geven om Jong Leven de opbrengst gebruiken om een hopelijk onvergetelijke dag uit naar de Efteling te organiseren voor de oncologiepatiëntjes van zowel het PMC als het Sophia kinderziekenhuis. Wanneer de opbrengst van de markt het toestaat, hoopt de stichting ook weer hun financiële steun te geven aan de Prinses Máxima Centrum Academy. Ze hopen op een mooie opbrengst en het resultaat uit 2018 van ruim €37.000,- te evenaren.

De specialistische kinderoncologische behandelingen die voorheen voor deze regio in het Sophia Kinderziekenhuis werden gedaan zijn sinds enige tijd gecentraliseerd in het landelijk werkende Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie te Utrecht.

Sinds 2015 heeft Geven om Jong Leven een schenkingsovereenkomst gesloten met dit nieuwe kinderziekenhuis. Alle kinderen met kanker worden voortaan in dit Oncologiekinderziekenhuis opgenomen zodat ze behandeld worden door de beste kinderoncologen. Er is momenteel een algemene landelijke opleiding voor het specialisme kinderverpleegkundige waarvan de afgestudeerden uiteraard nu al in het PMC werken.
Het is de bedoeling dat in de toekomst de kinderverpleegkundigen van het PMC worden opgeleid naar een nieuw specialisme: Kinderoncologie Verpleegkundige. Hiermee wil het PMC bereiken dat de kinderen steeds de beste zorg zullen krijgen van de best opgeleide verpleegkundigen. Net als bij de financiering van de onderzoekverpleegkundige blijft de directe zorg aan de kinderen dus centraal staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden