Enkele van de nieuwe bewoners van De Welhof verrichten zelf de openingshandeling. (foto: Arie Pieters)
Enkele van de nieuwe bewoners van De Welhof verrichten zelf de openingshandeling. (foto: Arie Pieters)

Feestelijke heropening van voormalig zorgcomplex 'De Welhof'

door Arie Pieters

's-Gravendeel - Veel belangstelling op vrijdagmiddag 10 mei in 's-Gravendeel voor de feestelijke heropening van het voormalige zorgcomplex 'De Welhof'. Naast de toekomstige bewoners, familieleden en medewerkers van Humanitas-DMH, waren ook veel genodigden en heel wat buurtbewoners aanwezig. Het geheel gerenoveerde pand gaat nu onderdak bieden aan de cliënten van Humanitas-DMH.

Onder de genodigden waren ondermeer wethouder Piet van Leenen van de gemeente Hoeksche Waard en Paul de Bruin, directeur-bestuurder van HW Wonen, de eigenaar van 'De Welhof'. Na een aantal korte toespraken mochten enkele van de toekomstige bewoners zelf de officiële openingshandeling verrichten: Het doorknippen van een lint. Om de feestelijke sfeer nog extra te verhogen was er in de zaal van De Welhof ook een band aanwezig voor de 'muzikale omlijsting' van de middag. Humanitas-DMH helpt mensen met een verstandelijke beperking en dat is dus ook de doelgroep die nu onderdak heeft gevonden in De Welhof.
De wandelgangen van het prachtig gerenoveerde pand zijn overigens aangekleed met kunstwerken vervaardigd door cliënten van Humanitas. De reacties van bewoners en ook van aanwezige buurtbewoners waren zonder uitzondering positief. 'Wij gaan hier nu heel mooi in 't groen wonen', aldus één van de bewoners, doelende op de naaste omgeving (het ecologische plantsoen) van De Welhof. Een buurtbewoonster was ook blij met de opknapte Welhof en de nieuwe buren: 'Het is erg netjes geworden. Ik hoop echt dat deze mensen hier met plezier gaan wonen.'

Transformatie van voormalig zorgcomplex

Het complex De Welhof, zoals het pand na de bouw in 1990 werd genoemd, was destijds feitelijk een uitbreiding van het Verzorgingshuis Immanuël. Via een circa 30 meter lange gang waren de panden met elkaar verbonden. De Welhof bestond uit 30 zelfstandige aanleunwoningen. Tevens was er een zaal voor diverse activiteiten.

Verzorgingshuis Immanuël en de toenmalige bewoners van De Welhof zijn in 2007 verhuisd naar de nieuwe accommodatie in 't Weegje. Het pand van Immanuël is tien jaar geleden al gesloopt, maar De Welhof kon enkele jaren prima dienst doen als onderdak voor de cliënten van Gemiva, die naar volle tevredenheid hiervan gebruik maakten. De aanleunwoningen zijn nu getransformeerd tot lichte, moderne appartementen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Daarnaast ging het voorzieningenniveau omhoog en is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het complex bestaat nu na de renovatie uit 26 woningen en vier woonkamers.

Meer berichten