Tour langs de Boer voor de 7e keer!

Hoeksche Waard - Alweer voor de zevende keer wordt het zeer succesvolle evenement Tour langs de Boer gehouden. Acht bedrijven, zeven molens en een museum zetten op Hemelvaartsdag hun deuren van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Met mooi weer is deze dag het ideale educatieve familie-uitje van de Hoeksche Waard!
Voorbereiding
Alle bedrijven zijn druk bezig met de voorbereidingen voor donderdag 30 mei. Het wordt weer een hele leuke, interessante dag, waarop de agrarische sector volop in positieve aandacht staat! Een ruim aanbod van de agrarische sectoren, die in de Hoeksche Waard te vinden zijn, openen tijdens Tour langs de Boer, de stallen, kassen, schuren, molens, het museum en de boomgaard. Dit om het publiek en vooral kinderen te laten zien waar ons voedsel met zoveel zorg en aandacht geproduceerd wordt. Het Tour langs de Boer initiatief wordt mede ondersteund door de LTO Noord Hoeksche Waard en Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden.

Activiteiten op elk bedrijf

Op elk bedrijf wordt een speciale activiteit voor de kinderen georganiseerd. Denk aan appelsap persen, aardbeiplantjes poten, graan malen, krulfriet snijden en bakken, fruitspiesjes maken, en een speurtocht door de kas. Daarnaast zullen er veel rondleidingen zijn om het hele proces van het agrarische bedrijf te tonen en toe te lichten. Op de bedrijven, molens en het museum zijn rondleidingen, demonstraties, uitleg duurzame landbouw en akkerrandenbeheer en uiteraard proeverijen van Hoekschewaardse producten. Op de boerenerven zullen diverse kramen te vinden zijn, uiteenlopend van oude ambachten tot promotie van de Hoeksche Waard.

Museum Hoeksche Waard laat de verbinding tussen het heden en verleden zien in museumboerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord. Gratis rondleidingen, Oudhollandse spelen zoals steltlopen, hoefijzer werpen, spijkers slaan en archeologische opgravingen voor de kinderen. Ook OVHW, de oldtimer vrienden Hoeksche Waard, leggen de verbinding tussen heden en verleden door maar liefst 30 oldtimer tractoren bij Boerderij de Kikkershoek aan het publiek te tonen en uiteraard er alles over te vertellen.
's Middags zullen deze oldtimer tractoren een rondrit maken. De molens tonen aan de bezoekers dat hun werk nauw verweven is met de agrarische sector in de Hoeksche Waard. Overal zijn heerlijke verse producten bij de boerderijen te koop. Dus tour langs de boer en u zult verstelt staan van het grote aantal producten wat in de Hoeksche Waard met zoveel passie en trots geproduceerd wordt!

Kom op de fiets

Met klem adviseert de organisatie bezoekers om op de fiets te komen om parkeerproblemen te voorkomen. Bovendien kunt u met de fiets vaak tot aan het erf rijden. Komt u met de auto, dan moet er ook veel gelopen worden. Parkeer NIET aan twee kanten van de weg in verband met hulpdiensten die er altijd door moeten kunnen. Neem contant geld mee, want u kunt lang niet overal pinnen.

Tourkaart met deelnemers
Ook dit jaar staan de deelnemende bedrijven van Tour langs de Boer op de app van Izi.travel, die gratis te downloaden is. Of scan de QR-code en u heeft een overzicht van alle locaties. Meer informatie is te vinden op Facebookpagina van Tour langs de Boer. Aan alle basisscholen in de Hoeksche Waard is digitaal de Tourkaart met alle deelnemende locaties verstuurd. Op alle deelnemende locaties is de Tourkaart ook te vinden. Daarnaast kunt u deze ook printen vanaf facebookpagina Tour langs de Boer of aanvragen per e-mail tourlangsdeboer@gmail.com met als onderwerp: Tourkaart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden