Blauwe vlag voor Strijensas

STRIJENSAS - De Jachthaven Strijensas investeert veel in kwaliteit. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn daarbij belangrijke onderdelen. En dat wordt gezien. Want voor de eerste keer heeft Strijensas de Blauwe Vlag gekregen. Mooie erkenning dus voor de haven aan de zuidrand van de Hoeksche Waard.

Strijensas - De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden kregen dit predicaat. Jachthaven Strijensas ontving dit keurmerk in Ouddorp aan Zee.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de jachthaven nog aan de vereisten voldoet.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning geschiedt door de Foundation for Environmental Education.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden