E-waste race in Klaaswaal

Klaaswaal - Groep 7 van de Groen van Prinstererschool uit Klaaswaal doet mee aan de E-waste race. E-waste staat voor elektronisch afval. Dit zijn alle apparaten met een stekker, batterij of accu die het niet meer doen of die niet meer gebruikt worden. Zoals mobiele telefoons, computers, oortjes, laptops, horloges, keukenapparatuur, opladers en nog veel meer elektrische apparaten. De voorwaarde is dat de spullen wel in een kliko moeten passen. Tijdens het project verzamelen de leerlingen dit afval, zodat het gerecycled kan worden. Het inzamelen van deze spullen gebeurt met een reden.
Een van de leerlingen vertelt hierover: 'Grondstoffen zoals goud, zilver, koper of andere metalen kunnen uit de apparaten gehaald worden, zodat ze hergebruikt kunnen worden. Dit bespaart veel geld en tijd. Anders moeten die grondstoffen uit een ver land komen. In die landen werken mensen vaak onder slechte omstandigheden en voor weinig geld. Ook zijn er steeds minder grondstoffen te vinden in de natuur.' Uw oude elektrische apparaten kunnen dus nog nuttig gebruikt worden als ze gerecycled worden.

De E-waste race is begonnen op maandag 13 mei en duurt tot en met donderdag 6 juni. De school probeert in deze weken zoveel mogelijk spullen te verzamelen. Omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat er een hele leuke actie aan vast zit. De school die het meeste afval verzamelt wint namelijk een schoolreis naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

Heeft u kapotte of ongebruikte elektrische apparaten met een batterij, stekker of accu die u wilt opruimen? Deze materialen mogen op de Groen van Prinstererschool ingeleverd worden. Het adres van de school is Kreupeleweg 4, Klaaswaal. Als het niet mogelijk is voor u om de spullen op school te brengen dan kunnen de voorwerpen ook opgehaald worden. U kunt uw afval dan aanmelden via de website www.ewasterace.nl

Beste redactie van het kompas.

Wij hebben een vraag: wij als kinderen van de groen van prinsteren uit groep 7 doen mee aan de E-waste race. Dat is een race waar we elektrische afval ophalen. En als er we een stukje in de krant ervan zetten of andere dingen dan kunnen we 250 punten halen. Wij zouden het heel leuk vinden als dat mag. Daarom vragen wij uw hulp om een artikel in de krant te zetten. Onze vraag is of dit mogelijk is?

Hartelijke groet de kinderen van groep 7

Groen van Prinstererschool - Klaaswaal


De informatie opgenomen in dit bericht kan vertrouwelijk zijn en is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Indien u dit bericht onterecht ontvangt, wordt u verzocht de inhoud niet te gebruiken en de afzender direct te informeren door het bericht te retourneren.

The information contained in this message may be confidential and is intended to be exclusively for the addressee. Should you receive this message unintentionally, please do not use the contents herein and notify the sender immediately by return e-mail.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden