Daniël: 'Ik gebruik alleen Italiaans ijs. Voor de Avondvierdaagse heb ik een actie met extra voordelig ijs'. (foto: pr)
Daniël: 'Ik gebruik alleen Italiaans ijs. Voor de Avondvierdaagse heb ik een actie met extra voordelig ijs'. (foto: pr) (Foto: )

Eigen ijs-bakfiets voor 13 jarige Daniël

door Arie Pieters

De pas 13-jarige Daniël Mol heeft ondernemersbloed. Hij is een eigen bedrijf begonnen. Vanuit zijn ijsbakfiets verkoopt Daniël ambachtelijk Italiaans room -en sorbetijs in de Hoeksche Waard. En met zijn bakfiets kan nog veel meer, weet de jonge zakenman nu al.

Puttershoek - Tijdens de Avondvierdaagse van Puttershoek volgende week, staat Daniël op 21, 22 en 23 mei op goede plekken om zijn ijs aan de man/vrouw te brengen. Voor iedereen die bijvoorbeeld aan de eindstreep even een heerlijk ijsje wil kopen. Een klassieke, ijsco-bakfiets is tegenwoordig al behoorlijk bijzonder, maar de eigenaar is zo mogelijk nog opvallender. Want Daniël Mol is namelijk nog maar dertien jaar oud.

En met zijn dertien jaar is Daniël al een echte ondernemer. Hij staat dus ook gewoon ingeschreven bij de (jeugd) Kamer van Koophandel. 'We hadden een heel leuk gesprek met de coördinator van de Kamer van Koophandel. Die was heel enthousiast', vertelt Daniël. Onder de naam 'Daniël Catering' is hij dus straks bij de Avondvierdaagse te vinden met zijn prachtige ijsco-bakfiets. Die is er overigens niet zomaar gekomen, want Daniël heeft er veel van zijn eigen spaargeld ingestoken. Daarnaast heeft hij ook van zijn spaargeld een imposante vrieskist aangeschaft, want er moet natuurlijk wel altijd een ijsvoorraad zijn nu de zomer bijna voor de deur staat. En wat dat ijs betreft staat kwaliteit voorop bij Daniël: 'Ik gebruik alleen Italiaans ijs. Dat wil zeggen ambachtelijk room- en sorbetijs gemaakt van uit Italië geïmporteerde grondstoffen. Voor de Avondvierdaagse heb ik trouwens een actie met extra voordelig ijs. En ik zal dan ook op verschillende plekken staan.' Ook in dat opzicht denkt Daniël dus als een echte ondernemer.

Niet alleen ijs

De fraaie ijsco-bakfiets van Daniël is nu uiteraard helemaal 'ingericht' voor de verkoop van ijs. En ook zijn eigen outfit, in keurig zwart-wit is daar op toegespitst. Het leverde hem ook al veel leuke en positieve reacties op, vooral van wat oudere mensen. Die kennen dit soort bakfietsen, al dan niet aangedreven met behulp van een bromfietsmotor nog uit hun jeugd in de jaren veertig, vijftig en zestig. Maar Daniël wil zich zeker niet alleen tot de verkoop van ijs beperken. Zijn bakfiets kan eventueel ook worden ingericht voor de verkoop van bijvoorbeeld stroopwafels en in andere seizoenen voor soep en warme chocolademelk. De enthousiaste jonge ondernemer zit dus vol met plannen. En op het regelen van vergunningen na, iets wat zijn vader voor zijn rekening neemt, doet hij zo goed als alles zelf.
Of hij later 'door wil groeien', naar bijvoorbeeld een onderneming met een eigen foodtruck weet hij nog niet. Er kan tenslotte in de komende jaren nog zoveel gebeuren. Maar voorlopig is hij in elk geval druk bezig om 'Daniël Catering' op 'de kaart te zetten' met zijn ijsco-bakfiets. Voor meer informatie is er uiteraard ook een website: www.danielcatering.nl.

Meer berichten