Sietze de Vries in de Groningse Martinikerk. (foto: pr)
Sietze de Vries in de Groningse Martinikerk. (foto: pr)

Organist Sietze de Vries in Dorpskerk Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Organist Sietze de Vries uit Groningen geeft zaterdagmiddag 25 mei een orgelconcert in de Dorpskerk van Oud-Beijerland. De Vries is een musicus van de buitencategorie. Hij timmert vooral aan de weg met zijn vele improvisaties. Sietze de Vries heeft inmiddels een grote internationale carrière opgebouwd als concertorganist en kerkmusicus.

Hij woont in Groningen, maar is geboren en opgegroeid in Gouda. De Vries speelt niet alleen veel, hij doceert en jureert over de hele wereld. Sietze is organist van de Groningse Martinikerk, gaat regelmatig op pad als excursieleider, geeft lezingen en masterclasses, betrekt kinderen bij het orgel, kortom een man die zich zelden zal vervelen. 

Voor het concert in Oud-Beijerland zit er muziek van slechts 2 componisten in de tas, maar dat zijn niet de minsten: Bach en Händel.  Van laatstgenoemde een Ouvertüre (uit Klavecimbelsuite VII g-moll) en het bekende en zeer speelse Air with variations ('The harmonious blacksmith'). Van Bach speelt Sietze een Concerto für Cembalo und Streicher in een transcriptie van Bernard Winsemius. 

Dan blijft er gelukkig genoeg tijd over voor, hoe kan het ook anders: improvisaties. Daar valt vooraf weinig over te zeggen, in ieder geval besluit hij het concert met een eigen Psalmen Sonate, met vier delen: Allegro, Siciliano, Adagio en een Finale.

De kenners en liefhebbers weten meer dan genoeg, heel graag nodigt de concert/renovatiecommissie iedereen uit dit fenomeen eens van nabij te horen en te zien, want zo vaak is daar de kans niet voor. 

LET OP: Gezien de grote reisafstand is besloten een MIDDAGCONCERT te organiseren, het begint om 15.00 uur. De deuren zijn een half uur vooraf al open. De toegang bedraagt 7,00 euro, tot en met 12 jaar gratis toegang. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden