Rotaryclub HW Binnenmaas organiseerde geslaagde kookpilot

Numansdorp - Let’s cook! Oudere inwoonsters van Numansdorp bereiden prachtig vier gangen menu in de Kookstudio. 
Vanuit Rotaryclub Hoeksche Waard Binnenmaas is op donderdag 16 mei een pilot project van start gegaan. In de mooie Kookstudio Hoeksche Waard in Numansdorp verzamelden een groep betrokken rotaryleden zich, om met een 7-tal oude inwoonsters van Numansdorp te koken.

Al snel verscheen de eerste scootmobiel en stapten de oude dames met rollator en frisse moed binnen. De dames waren geen van allen bekenden van elkaar, maar bleken het door een gedeeld verleden al snel goed met elkaar te kunnen vinden. “We vinden het geweldig om dit soort kleinschalige initiatieven voor de Hoeksche Waard te kunnen opstarten! Eenzaam zijn hoeft niet...”, aldus huidig voorzitter Marja Veldhoen.

Door met elkaar mooie asperge-gerechtjes en prachtige aardbeien tompoucen te bereiden en vervolgens zelf op te smullen is de basis gelegd voor een mogelijk vervolg. De Rotary gaat zich buigen over een vervolg om met enige regelmaat oudere inwoners aan elkaar te verbinden tijdens een middag koken. Er is voor deze eerst opzet spontaan hulp geboden vanuit De Plus supermarkt, door de Kookstudio Hoeksche Waard en blijkt volop interesse te zijn voor samenwerken met Welzijn Hoeksche Waard.

Vragen, suggesties of meer informatie kan een mail worden gestuurd naar de secretaris van de Rotaryclub Hoeksche Waard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden