De geslaagde kandidaten met de cursusleider en een docent alsmede de studiesecretaris.
De geslaagde kandidaten met de cursusleider en een docent alsmede de studiesecretaris. (Foto: T. Grinwis)

Afsluiting Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden

Regio - In het verenigingsgebouw “De Hoeksteen” te Middelharnis vond de afsluiting plaats van de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden. Om de twee weken zijn de cursisten bijeengekomen om het onderwijs in de vakken Oude en Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek, Praktische Theologie, Ethiek en Missiologie te ontvangen. Er werd afscheid genomen van een negental cursisten. Die drie jaar lang deze cursus hebben gevolgd. Zij kregen uit handen van de cursusleider, ds. A.L. Molenaar, een certificaat uitgereikt als bewijs dat ze deze cursus trouw hebben gevolgd.

De volgende cursisten hebben het certificaat ontvangen: Annet Alberts-Schuitemaker uit Melissant; Kees Andries uit St. Maartensdijk; Simon en Janny Romijn-Tanis uit Ouddorp; Leo Schipper uit Oud-Beijerland; John Stolk uit Oud-Beijerland; Dirk en Jacomien Verblaauw-van den Herik uit Strijen en Bram Verwers uit Sommelsdijk.

In zijn toespraak bij de overhandiging van de certificaten benadrukte de cursusleider dat het de bedoeling is dat met de opgestoken kennis ook wat gedaan wordt binnen de plaatselijke gemeente. Het is goed dat de gemeente gebruik maakt van gemeenteleden die door een stuk toerusting en vorming ingezet kunnen worden in allerlei gemeentewerk. Namens de cursisten dankte Johan Stolk de docenten voor het onderwijs dat ze in de afgelopen jaren mochten ontvangen.

Het volgende seizoen start de cursus opnieuw en wel rond 9:00 uur op zaterdag 28 september. De introductie avond van deze cursus staat gepland op woensdag 11 september te 19:30 uur in “De Hoeksteen” te Middelharnis. Wanneer u informatie wilt over deze cursus kunt u terecht op de website www.cursustvg.nl, info@cursustvgmiddelharnis@gmail.com of bij de cursusleider ds. A.L. Molenaar tel. 0111-483880.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden