Foto:

Gruttomarkt in Strijen zaterdag 25 mei

Strijen - Spulletjes en spelletjes, lekker eten en drinken, live muziek en andere optredens, een groenmarkt en een dierenstal; er is weer genoeg te beleven op de jaarlijkse Grutto markt bij Cavent in Strijen. Het is inmiddels een traditie. Iedere laatste zaterdag in mei staat het terrein voor en achter de flat aan de Gruttostraat in Strijen vol met stalletjes.

Bij veel van de stalletjes zijn producten te koop die door de bewoners van de Gruttoflat en op zorgboerderijen in de omgeving zijn gemaakt. Van koek en taarten, groente, honing en jam van de zorgboerderijen tot schilderijen en andere kunst. Ook degene die graag snuffelt tussen tweedehands spullen kan er veel ontdekken. Voor de kinderen is het extra leuk, ze kunnen zich mooi laten schminken en speciaal voor hen treedt clown Loontje op. Met de beesten van Cavent Lindehoeve wordt een pop up kinderboerderij gemaakt en er staat een springkussen voor de echte stuiterballen.

"Wij vinden het iedere keer weer leuk als er veel mensen over de vloer en over het terrein komen" legt Caroline Nieuwkerk uit. "Veel Strijenaren zijn best wel nieuwsgierig om eens te kijken wat er gebeurt bij de Gruttoflat en wij zorgen er dan ook voor dat er wat te beleven valt." Zij is al jaren de motor achter de Gruttomarkt . Ze vindt het belangrijk dat de mensen die in de Gruttoflat wonen, meest mensen met een beperking, gewoon deelnemen aan de samenleving. "En dan helpt het als we de samenleving buitenwereld naar binnenhalen zoals met de Gruttomarkt. En als ik dan zie hoe trots ze zijn als ze hun producten goed verkopen dan word ik ook een beetje trots".

De Gruttomarkt start om 10.00 uur en 15.00 uur gaan de deuren weer dicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden