Foto: Harm van den Broek

Discon 2019 in de Hoeksche Waard was succesvol

Puttershoek - Discon 2019 in de Hoeksche Waard was succesvol. Op zaterdag 18 mei stroomde de zaal van partycentrum Alcazar te Puttershoek vol met deelnemers aan de Discon, een conferentie georganiseerd door de twee Rotary Clubs uit de Hoeksche Waard, met de uitdagende titel, 'Innovatie van het voedselsysteem'. Een onderwerp over voedselvoorziening en duurzaamheid.

Nadat de laatste klanken van de muziek door jeugdpopkoor 'Zinge'! waren opgestegen, werd de Discon geopend. Gouverneur Fred Dijkers wees op het vele en fantastische werk dat Rotary in onze regio laat zien. De uitreiking van de regio-awards gaven daar blijk van, met als hoogtepunt de prijswinnende Rotary Club Goes de Beverlande. 
De Hoeksche Waard als voedselproducent voor de Randstad heeft naar de toekomst toe grootse plannen om met innovaties en duurzaamheidsprojecten de voedselketen toekomstbestendig te maken.
Locoburgemeester Paul Boogaard gaf in zijn toespraak aan dat het zijn droom is om ooit een Foodlab te realiseren in de Hoeksche Waard. Frederike Praasterink, lector Future Food Systems schetste de problemen en de kansen. Onderwerpen die in de middag bij workshops, lezingen en
bedrijfsbezoeken verder werden uitgediept. 

Meer berichten