104 Kaarsjes voor Cees Hagoort

Numansdorp - Cees Hagoort vierde woensdag 22 mei zijn 104e verjaardag en daarmee is de Numansdorper de oudste man van de Hoeksche Waard. Hagoort is geboren en getogen in Numansdorp. Hij heeft alleen tijdens de oorlog Numansdorp moeten verlaten voor een periode en evacueerde naar Klaaswaal. Verder heeft hij zijn hele leven in Numansdorp gewoond.

De heer Hagoort is nooit getrouwd geweest, maar heeft wel een periode samengewoond. Zijn arbeidzame leven heeft hij doorgebracht bij KONI in Oud-Beijerland als loonadministrateur. Hij heeft het bedrijf zien groeien van een tiental mensen naar duizenden werknemers. Daarnaast hield hij enorm van tuinieren en dat heeft hij tot zeer hoge leeftijd (bijna tot zijn 100e verjaardag) kunnen doen.

Net voordat Hagoort 100 jaar werd, is hij opgenomen geweest in een verpleeghuis in Oud-Beijerland. Later is hij gaan wonen in De Buitensluis in Numansdorp, waar hij tot op heden met plezier woont. Dat komt ook mede omdat de gezondheid van de heer Hagoort bewonderenswaardig goed is. Hij is van alles op de hoogte, van politiek tot voetbaluitslagen (vooral die van NSVV).

Het AMC uit Amsterdam heeft onlangs onderzoek gedaan naar oudere mensen (boven de 100) die nog geen verschijnselen van dementie vertonen, zo ook zijn ze op bezoek gegaan bij de heer Hagoort en daar stond het onderzoeksteam versteld van zijn goede geestelijke gezondheid.
Vorige maand is de heer Hagoort wel gevallen waardoor het helaas lichamelijk even minder goed ging. Maar gelukkig is hij daar weer vrij snel van hersteld.

Hagoort was een reislustige man, hij heeft veel van de wereld gezien maar zijn reis naar Israël blijft voor hem het bijzonderst.

Loco-burgemeester Piet van Leenen bezocht Hagoort woensdagmorgen 22 mei in de grote zaal van de Buitensluis. Hij feliciteerde namens het gemeentebestuur en bracht een mooi boeket bloemen mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden