Nieuw meldpunt problemen Participatiewet gestart

Strijen - Sinds deze week kan iedereen die bij de gemeente Hoeksche Waard problemen ondervindt met het vinden van werk voor een beschutte werkplek of garantiebaan zich melden op de website www.beschutwerkhoekschewaard.nl.

Volgens de participatiewet zijn gemeenten verplicht om een dienstverband aan te bieden aan mensen die via het UWV een indicatie voor beschut werk ontvangen hebben. Daarnaast is de gemeente verplicht om hulp te verstrekken aan mensen die vallen onder de het doelgroepregister (garantiebaan). Bij de gemeente Hoeksche Waard loopt dit volgens Sylvia Speelman, de oprichtsters van het meldpunt, absoluut niet goed. Haar zoon zit hierdoor inmiddels een jaar thuis zonder enige vorm van dagbesteding. De problemen worden volgens haar veroorzaakt door slechte communicatie, gebrek aan kennis en te weinig capaciteit.

Via de website zullen problemen en klachten gebundeld worden om op die manier zicht te krijgen op de problemen die er zijn bij de uitvoering van deze taak van de gemeente Hoeksche Waard. Zodra er meer inzicht is, zal de gemeente daarmee geconfronteerd worden om op die manier hopelijk een verbetering bij de gemeente tot stand te kunnen brengen en de bestaande problemen op te lossen.

Dus heb je een probleem of klacht over de uitvoering van de Participatiewet bij de gemeente Hoeksche Waard? Laat dat dan weten via www.beschutwerkhoekschewaard.nl. Samen staan we sterker om de problemen die er zijn aan te pakken.

Meer berichten