De start van de rally is zaterdag op de Oost-Voorstraat voor het pand van modezaak Gentlemen. (foto: pr)
De start van de rally is zaterdag op de Oost-Voorstraat voor het pand van modezaak Gentlemen. (foto: pr) (Foto: )

Oldtimers en sportwagens in 11-Dorpen Rally

Oud-Beijerland - Tientallen oldtimers en gloednieuwe sportwagens rijden zaterdag 25 mei door de Hoeksche Waard voor de 11-Dorpen Rally. Het jaarlijkse evenement is een initiatief van modewinkels Gentlemen Mode uit Oud-Beijerland en Deauville uit Middelharnis. Inmiddels is de rally uitgegroeid tot een traditie, dat morgen voor de vijfde keer wordt georganiseerd.

De start van de rally is zoals gebruikelijk voor de winkeldeuren van Gentlemen Mode aan de Oost-Voorstraat. Daar verzamelen zich om 09.00 uur tientallen blinkende en opgepoetste bolides. De straat zal tot aan de winkel afgezet zijn met deelnemende auto's. ,,De auto's van de Rally-rijders zijn voor liefhebbers erg leuk om te bezichtigen", zegt Lorianne Hubers van de modewinkel voor mannen. ,,Om 11.00 uur starten we."
Dan begint voor de deelnemende auto's een wedstrijd door elf Hoeksche Waardse dorpen. De route is geheim. "Want het is een wedstrijd en de mensen moeten onderweg oplossen hoe ze moeten rijden", vervolgt Hubers. "Door op het juiste tijdstip op de juiste plekken te zijn, kunnen mensen punten verdienen. Ook de eindbestemming is een verrassing.
De 11-Dorpen Rally is vijf jaar geleden ontstaan voor de klanten en andere relaties. ,,We merken dat onze klanten interesse hebben voor auto's", zegt Hubers. ,,Daarom zijn we ermee begonnen. Door het succes zijn we dit blijven herhalen.

Meer berichten