CDA wil maatregelen voor Haringvlietbrug

Numansdorp - De bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de Hoeksche Waard wordt door de inwoners als zeer belangrijk gezien. Dit is wel gebleken bij de avonden van de Waardmakers, waar inwoners hun gedachten konden laten gaan over wat de Hoeksche Waard, en de mobiliteitsbijeenkomst van vorige maand. Een grote opkomst en betrokkenheid brachten vele oplossingen voor verkeersproblematiek op het eiland.

Zo kwam er naar voren dat het landbouwverkeer op de Haringvlietbrug vaak problemen geeft en deze zelfde brug een grote veroorzaker van files op het eiland is. Voor de CDA raadsleden Basjan Niemansverdriet en Ad Valkenburg reden genoeg om actie hierin te nemen.

Raadslid Niemansverdriet wil dat er verkeerslichten aan beide zijde van de parallelbaan komen. Dit om het toenemende sluipverkeer, fietsverkeer en het landbouwverkeer duidelijker van elkaar te scheiden. Landbouwvoertuigen breder dan 2,3 meter mogen nu twee keer per uur in een tijdsvak van 10 minuten de brug over. Passeren is dan vaak lastig en dat leidt vaak tot frustraties en onveilige situaties. Het CDA wil dit meer reguleren door het plaatsen van verkeerslichten. Dan ontstaat er een duidelijke en overzichtelijke situatie voor al het verkeer dat gebruik maakt van de parallelbaan.

Voor raadslid Valkenburg is het openen van de brug om 15.30 uur reden om vragen te stellen. Hij vind het heel onverstandig om zo kort voor de avondspits de brug nog te openen. Het gebeurt nu al dat, voordat de avondspits goed en wel op gang is, er al een flinke file ontstaat en dat die dan alleen maar nog langer wordt.

Hij dringt er daarom op aan om deze brugopeningstijd te schrappen. De veelal pleziervaart moet dan maar wat langer wachten in plaats van de duizenden automobilisten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden