Afsluiting project 2e Wereldoorlog op Bouwsteen druk bezocht

's-Gravendeel - Leerlingen van groep 8b van cbs De Bouwsteen uit 's-Gravendeel hebben een project over de Tweede Wereldoorlog afgesloten met een presentatie voor ouders. De afgelopen weken is er in de groep stilgestaan bij een dagboek van een oud-inwoonster van 's-Gravendeel, Corrie Baars.

De kinderen kregen een uitgebreide foto toelichting van plaatsen in het dorp die in het dagboek een belangrijke plek innamen. Will van Velsen van de Historische Vereniging nam deze taak op zich en raakte niet uitgepraat. Pas geleden werd er beeldverbinding gelegd met de dagboek schrijfster en stelden de kinderen haar duizend-en-een vragen over hoe het was als kind (van hun eigen leeftijd) deze oorlogsjaren mee te maken.

Mevrouw Baars was ondanks haar hoge leeftijd (89) rap van de tongriem gesneden en de kinderen luisterden ademloos naar haar verhalen. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag met deelonderwerpen: variërend van de hongerwinter tot D-Day (75 jaar geleden) en van 's-Gravendeel in de oorlog tot Radio Oranje.
Ondanks het feit dat het midden op de dag was, werden hun presentaties druk bezocht door familie en belangstellenden.
(tekst/foto: W. Vergeer) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden