Veel enthousiasme, ook in Oud-Beijerland. De nauwe draai op het Marktplein is een plek waar het vaak dringen is. (archieffoto Doorkomstcomité Oud-Beijerland)
Veel enthousiasme, ook in Oud-Beijerland. De nauwe draai op het Marktplein is een plek waar het vaak dringen is. (archieffoto Doorkomstcomité Oud-Beijerland) (Foto: )

Roparunteams wacht weer warm welkom op eiland

Op zaterdag 8 juni gaat in Parijs de 28ste editie van de Roparun van start. De finish is op maandag 2e Pinksterdag 10 juni in Rotterdam. Maar eerst komt de hele karavaan die dag nog door de Hoeksche Waard!

Hoeksche Waard - De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs (of Hamburg) naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De teams vanuit Parijs arriveren maandag 10 juni als eerste in Numansdorp. Meestal komen de eerste teams al rond de klok van 6.00 uur 's morgens door. Op allerlei plekken worden ze aangemoedigd en feestelijk uitgezwaaid.
Daarna is Klaaswaal de volgende doorkomst. Daar wordt het een steeds groter feest! Zo zal de Voorstraat een feestje worden om doorheen te lopen en te fietsen voor de Roparunners. Wat vorig jaar vooral klein en heel spontaan op poten werd gezet door een aantal enthousiaste bewoners, is dit jaar nog grootser opgezet en het beloofd een gezellige dag te worden: een waardige doorkomst voor de Roparunners! Een versierde Voorstraat, gezellige muziek van een dj, een springkussen voor de kinderen en de horeca die zorgt voor een hapje en een drankje. De verwachting is dat de meeste teams zullen passeren tussen 08.00 uur en 14.00 uur. Volg de voorbereidingen en activiteiten ook op facebook: Doorkomst Roparun Klaaswaal.

Dit jaar komt de Roparun voor de 11e keer door Oud-Beijerland en het is in al die jaren uitgegroeid tot een groots en succesvol evenement. De warming-up begint al op de Kwakscheweg. Het Doorkomstcomité heeft borden laten maken met ludieke, bemoedigende en prikkelende teksten zoals "Oud-Beijerland geeft jullie vleugels" en "Jullie wacht een warme deken". Bij de rotonde Kikkershoek begint het feest pas echt goed. De Welkomstboog is het begin van een lang lint aan festiviteiten in Oud-Beijerland.

De teams worden muzikaal welkom geheten door dweilband de Spuigasten. De Schep Groep organiseert dit jaar weer diverse activiteiten veelal gericht op kinderen om zo zoveel mogelijk publiek te trekken en een spectaculair welkom te creëren bij de binnenkomst in Oud-Beijerland. De brandweer helpt ook weer enthousiast mee. Vanaf 10:00 uur is er een muziekprogramma. Zanger / presentator Just Franky zal een aantal zang optredens verzorgen en er is een DJ.

Zodra de teams vanuit de Julianastraat de Oost Voorstraat indraaien, horen en zien ze de Djembégroep African Hope. Gedragen door dit getrommel trekken ze richting het centrum. Het podium over de Vliet is omgetoverd tot gezellig terras. De vaste presentator Ruud van der Heijden 'praat' de teams het centrum in en vertelt bijzonderheden. Er zijn allerlei dweilbandjes. Op het Marktplein bij de terrassen van De Beren en de Heeren van Beijerland wordt het weer een groot feest onder het motto "Heel Beijerland zingt". Op de Oostdijk maken de teams voor de Xenos even een korte lus via de Scheepmakershaven. De teams gaan niet de Jan van der Heijdenstraat in maar vervolgen hun weg rechtdoor om ter hoogte van de rotonde 2000 linksaf te slaan naar het bedrijventerrein De Bosschen. Ook daar is muziek en veel "Uitzwaaihandjes".

Wederom organiseren Stan Maas & PR Events samen met de bewoners het doorkomstfeest voor de deelnemende teams aan de Oud-Heinenoordseweg in Heinenoord met feestelijke muziek. De Oud-Heinenoordseweg wordt voor omgetoverd tot de "Poort van de Noord". Kom ook de teams aanmoedigen voor de laatste kilometers naar de Rotterdamse Coolsingel. Tussen 10.00 en 17.00 uur.

Kader: ROPARUN LIVE: 72 uur livestream. Ongeveer honderd van de vrijwilligers zijn tijdens de Roparun op pad in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om van minuut tot minuut verslag te doen. Dat gebeurt via de radio en in beeld en is te volgen via www.roparun.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden