Zonder Meer moet de deuren sluiten, maar de hele maand juni staan de medewerkers nog voor de gasten klaar. (foto: pr)
Zonder Meer moet de deuren sluiten, maar de hele maand juni staan de medewerkers nog voor de gasten klaar. (foto: pr)

Doek valt voor Lunchcafé Zonder Meer

Oud-Beijerland - Na bijna 5 jaar in het centrum van Oud-Beijerland moet het noodlijdende Lunchcafé Zonder Meer Eten & Drinken aan het Boterhof 1 helaas haar deuren sluiten per 1 juli. Dat is teleurstellend, aangezien de medewerkers van Zonder Meer de harten hebben gestolen van de vele, vele bezoekers die inmiddels het lunchcafé hebben bezocht. Vorig jaar nog werd Zonder Meer verkozen tot Leukste Restaurant van de Hoeksche Waard en werden ze 2e van Zuid-Holland. 

"De afgelopen jaren hebben wij met veel genoegen gewerkt en ons tot het uiterste ingespannen om leer en ervaringsplekken te bieden voor jongeren en jong volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking", aldus Conny Verbaas, voorzitter van de stichting.

De kosten van al die activiteiten konden echter niet voldoende kostendekkend gemaakt worden. Verbaas: "Wij hebben de afgelopen periode gezocht naar vormen van samenwerking met derden, maar dat is helaas evenmin gelukt. Dit betekent dat wij onze activiteiten zullen moeten gaan staken per 1 juli 2019."

Over de gang van zaken is het bestuur uiteraard teleurgesteld. "Wij hadden gehoopt op een stichting die met succes deze activiteiten zou ontplooien. Dat is helaas niet gelukt. Wij hebben hard geknokt en gevochten voor het voortbestaan van Lunchcafé Zonder Meer. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Als bestuur zijn wij op, we zijn moegestreden en voelen ons machteloos in deze droevige situatie. Desalniettemin willen wij onze dank uitspreken naar de vele mensen die ons de afgelopen jaren vaak geheel belangeloos hebben ondersteund."

Met de sluiting van het lunchcafé komen, naast de vijf vaste medewerkers, ook zo'n vijfentwintig jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op straat te staan. "Deze mensen verliezen naast hun baan, ook hun bedrijf, hun vriendengroep valt uit elkaar. Een vreselijk gevolg voor al deze mensen," vindt Verbaas, "voor alle betrokkenen een zeer onwenselijke, maar ook onvermijdbare situatie."

Uiteraard hopen medewerkers en professionals nog op een drukke laatste paar weken. Ze roepen iedereen dan ook op om voor 1 juli nog een keer langs te komen voor een lekkere lunch of een kopje koffie. "We hopen op een waardige afsluiting en een drukke laatste maand", besluit Verbaas. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden