SSS VR2 pakt de KNVB Beker!

Klaaswaal - SSS VR2 pakt de KNVB Beker district West II!! SSS VR2 heeft woensdagavond 5 juni de KNVB beker finale gewonnen! Op het sportpark van Spartaan'20 was SSS VR2 met 1 - 2 te sterk voor FC Maense VR1.

Het bekeravontuur voor SSS VR2 begon op 1 september 2018 in Sassenheim voor de Landelijke KNVB Beker tegen hoofdklasser Ter Leede VR2. Die wedstrijd ging met 4 – 0 verloren. In de poule werd vervolgens thuis verloren van competitiegenoot Hercules met 1 – 2, maar de derde wedstrijd werd gewonnen van de hoofdklasser Berkel VR1 met 3 – 2. Hoewel SSS VR2 uitgeschakeld werd voor de Landelijke Beker, kon het doorstromen in de districtbeker. SSS VR2 versloeg in de districtsbeker: Sparta AV VR1 (4 – 1), Sportclub Monster VR1 (3 – 2) en in de kwartfinale: RVC'33 VR1 met 4 – 0. In de halve finale trof SSS VR2 een kampioen in de 3e klasse UVS in Leiden, waar met 0 – 3 werd gewonnen.

De finale was bereikt! De tegenstander is Fc Maense VR1, eveneens kampioen in de 3e klasse. Zij wonnen (met 3 - 0) de andere halve finale tussen FC Maense VR1 - Zuidland VR1, die op woensdag 17 april gespeeld werd.

Oorspronkelijk stond de bekerfinale gepland op 1 juni, maar vanwege het behalen van de periodetitel was er enige onduidelijk over de speeldata van de nacompetitie en de bekerfinale. Na veel gedoe is uiteindelijk de bekerfinale vastgesteld op woensdagavond 5 juni om 20:15 uur op het sportcomplex van Spartaan'20.

Zo'n 400 toeschouwers zagen de meiden onder blauwe rook het veld op komen. De eerste helft was Maense feller en sterker, maar tot grote kansen leidde dat niet. Gevaarlijkste moment was toen de snelle linksbuiten bij een dieptepass op het doel afkon, maar haar schot werd door SSS-keepster Vicky gepakt.

Na een spannende eerste helft gingen beide teams met 0 – 0 de rust in. In de tweede helft begint SSS sterker en weet de score te openen! Uit een vrije trap van Demi H kan Linda de bal van dichtbij binnenkoppen, 0 – 1! Het blijft een spannende en stevige wedstrijd, waarbij beide teams de duels niet schuwen. SSS VR2 vergroot enige tijd later de voorsprong. Een hoekschop wordt voorgegeven, Linda legt de bal klaar voor Demi O, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal tegen de touwen schiet, 0 – 2!!

Met nog geruime speeltijd blijft het spannend en zet Maense ook nog meer aan. De aansluitingstreffer valt enkele minuten voor het einde. Uit een voorzet wordt de bal in de verre hoek geschoten, 1 – 2. Dan is het nog even volhouden, maar de scheidsrechter laat niet al te lang doorspelen. Het eindsignaal klinkt! SSS wint de KNVB districtsbeker!!

Na de felicitaties werd de beker uit handen van een KNVB functionaris door aanvoerster Charlotte in ontvangst genomen. De eerste beloning voor het seizoen is binnen, maar voor SSS VR2 is het seizoen nog niet afgelopen! Door het behalen van de derde periodetitel in de 1e klasse speelt SSS VR2 zaterdag 8 juni al weer de 1e ronde van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. SSS VR2 reist hiervoor met de bus naar Groningen, waar het om 14:30 uur de wedstrijd tegen de 1e klasser The Knickerbockers VR1 speelt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden