Eén van de zeer fraaie deelnemende tuinen zaterdag 15 juni. (foto: pr Groei & Bloei, afd. Hoeksche Waard)
Eén van de zeer fraaie deelnemende tuinen zaterdag 15 juni. (foto: pr Groei & Bloei, afd. Hoeksche Waard) (Foto: )

Groei & Bloei Open Tuinen Dag 2019

In het weekend van 15 en 16 juni worden in het hele land Opentuinen dagen georganiseerd door Groei & Bloei. Ook in de Hoeksche Waard valt weer een aantal prachtige tuinen te bezichtigen en wel op zaterdag 15 juni.

Hoeksche Waard - Onder het thema "de levende tuin" worden in Klaaswaal en Numansdorp 8 tuinen door hun eigenaren belangeloos opengesteld. In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je huis wordt het fijner en gezonder voor je zelf, kinderen en dieren. Wat groen kan doen met mens en dier is van onschatbare waarde. Groen is goed voor de gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast en groen zuivert de lucht. Groen verhoogt dus de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten. En niet alleen wij, maar ook de vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.

Dit jaar is de Organisatie Open Tuinen op zoek gegaan naar bijzondere tuinen in Klaaswaal en Numansdorp. En zoals ieder jaar zijn we er opnieuw in geslaagd om een gevarieerd aanbod samen te stellen.

Er zijn 4 mooie tuinen in Klaaswaal en 4 bijzondere tuinen in Numansdorp gevonden. Alle tuineigenaren zijn enthousiast om mee te doen. Tijdens de Open Tuinen dag krijgen de bezoekers gratis koffie en thee met zelf gemaakt gebak aangeboden in tuin 8 en in tuin 4 krijgen de bezoekers een gratis drankje aangeboden.

Leden/vrienden van Groei&Bloei Hoeksche Waard hebben gratis toegang op vertoon van hun Nieuwsbrief Open Tuinen 2019, waarop hun lidmaatschapsgegevens staan. Niet leden kunnen een pass-partout kopen voor alle 8 tuinen, dat kost 7 euro en is ook inclusief de koffie, gebak en een drankje .

De route kunt u zelf bepalen. De tuinen liggen op fietsafstand van elkaar en zijn te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

De deelnemers zijn:

1 Margret en Jack Hazenbroek, Dansersweg 2, 3286 LH Klaaswaal

2 Angela en Jack de Leeuw, Oud-Comstrijensedijk WZ 72, 3286 BV Klaaswaal

3 Marjan en Rini Naaktgeboren, Schenkeldijk 15, 3286 LT Klaaswaal

4 Anneke en Jan den Boer, Bommelskoussedijk 16a, 3286 LN Klaaswaal

5 Loes Kramer, Hallinxweg 28, 3281 KD Numansdorp

6 Riet en Wim Hooft, Middelweg 5a, 3291 KH Numansdorp

7 Adrie Limburg, Schuringsedijk 59, 3281 KN Numansdorp

8 Irene Vanjecek en Willem van Hassel, Schuringsedijk 66, 3281 KR Numansdorp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden