Korbatjo stopt na 30 jaar met ophalen oud papier

Korbatjo stopt met ophalen oud papier

Maandag 17 juni haalt korfbalvereniging Korbatjo voor de laatste keer oud papier op. Maar liefst 30 jaar heeft de Oud-Beijerlandse club met behulp van vele vrijwilligers deze sociale activiteit gedaan. De teams bestonden uit een mix van (jeugd)leden, selectiespelers, G-leden, ouders/verzorgers, oud leden en overige vrijwilligers. Jaarlijks zijn ruim 40 vrijwilligers van Korbatjo hier mee bezig geweest.

In al die jaren is er prettig samengewerkt met papierhandel Van der Heiden, Peute Recycling, Taxi Hoeksewaard en de RAD. In totaal is er al die jaren ca 3,5 miljoen kilo oud papier opgehaald in de wijken Spui-oever en Zoomwijck. Dat gebeurde op een maandagavond volgens een vast rooster.

De laatste jaren werd het ophalen van oud papier voor verenigingen in de Hoeksche Waard steeds moeilijker gemaakt en meerdere clubs, scholen en kerken haakten af. Korbatjo heeft het lang vol gehouden, maar begin dit jaar heeft het bestuur moeten besluiten met het ophalen te stoppen en zodoende het RAD ook niet langer in de weg zitten.

De consequentie is wel dat de bloeiende Oud-Beijerlandse club niet alleen de binding met de wijken en het sociale aspect van het ophalen gaat missen, maar vooral ook de inkomstenbron. Daar zullen nieuwe activiteiten voor ontwikkeld moeten worden.

Om iedereen te bedanken organiseert het bestuur van Korbatjo op maandagavond 17 juni vanaf 21.00 uur een borrel in kantine Het Trefpunt. Alle (ex-) oud papier ophalers zijn van harte welkom! Het bestuur hoopt op een grote opkomst, want ze willen hen bedanken voor de tomeloze inzet: 'liefdewerk oud papier'.

Meer berichten