Verwendag Mantelzorg en workshop

Verwendag voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die zorgen voor of zich zorgen maken om bijvoorbeeld een familielid met een ziekte, beperking of handicap. De gemeente Hoeksche Waard ondersteunt deze groep. MEE Mantelzorg biedt hiervoor activiteiten aan zoals de Brusjescursus (speciaal voor kinderen/jongeren die zorgen voor een broer(tje) of zus(je)) en de Verwendag.

Verwendag 'Speciaal voor mij'

Op zaterdag 8 juni vond de Verwendag 'Speciaal voor Mij' plaats op het Land van Es in Strijen. Wegens het weer kon het kanoën helaas niet doorgaan. De eigenaren van het Land van Es hadden een aangepast, actief en gezellig programma samengesteld. Buiten en binnen werden opdrachten gedaan en zelf pizza's gemaakt.

15 kinderen van 8 t/m 14 jaar hebben met elkaar gekletst en gespeeld, en vonden het dan ook jammer dat de dag afgelopen was.

Ook Paul Boogaard, wethouder van de Hoeksche Waard was aanwezig en sprak zijn waardering uit over jonge mantelzorgers en dit initiatief. MEE Mantelzorg kijkt terug op een geslaagd uitje! Een aantal impressiefoto's en meer informatie over het prachtige Land van Es staan op de Facebookpagina van MEE Mantelzorg.

Ben of ken jij ook een jonge mantelzorger?

Neem dan contact op met MEE Mantelzorg via T 0181 333507 of servicebureau@meeplus.nl. Als jonge mantelzorger ontvang je uitnodigingen voor activiteiten en kun je je aanmelden voor cursussen.

Ook worden er musicaloptredens gegeven op scholen door de jongeren van Dutch Junior Musical Academie over het leven van jonge mantelzorgers. Scholen (vanaf groep 7) kunnen zich hiervoor aanmelden bij MEE Mantelzorg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ontspannende workshop voor mantelzorgers

De gemeente Hoeksche Waard ondersteunt mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen, jong en oud, die voor een hulpbehoevende naaste zorgen. De uitvoeringsorganisatie MEE Mantelzorg biedt mantelzorgers een reeks workshops aan. Mantelzorgers kunnen daardoor even tijd voor zichzelf nemen en adempauze ervaren van het (soms vele) zorgen voor een naaste die leeft met een ziekte, handicap of beperking.

Mediteren voor Mantelzorgers

Op dinsdagavond 25 juni organiseert MEE Mantelzorg in samenwerking met Zorgwaard de workshop 'Mediteren voor Mantelzorgers', op één van de locaties van Zorgwaard, aan de Rembrandtstraat 1 in Oud-Beijerland. Het start om 19:00 uur tot 20.30 uur. Aanmelden voor deze workshop en/of u inschrijven als mantelzorger kan bij MEE Mantelzorg via T 0181 333507 of servicebureau@meeplus.nl.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers ontvangen uitnodigingen voor onder andere Cursus Zorg de Baas en de Dag van de Mantelzorg. Ook ontvangt u als mantelzorger 3 keer per jaar het mantelzorgmagazine en 1 keer per jaar De Blijk van Waardering.

Meer berichten