Aankomst juf Oudshoorn bij haar school.
Aankomst juf Oudshoorn bij haar school. (Foto: A. Mallegrom)

Juf Oudshoorn 40 jaar op de Petrus Datheenschool

Puttershoek - Op dinsdag 11 juni was het 40 jaar geleden dat juf Oudshoorn begon op de Petrus Datheenschool in Puttershoek. Ze werd in 1979 gekozen uit 7 sollicitanten. Dat zegt heel wat. Ze woonde toen in Capelle a/d IJssel en inmiddels al heel wat jaren in Westmaas.

Ze heeft in de loop van de jaren alle klassen/groepen gehad. Van alle groepen geniet ze, maar de jongere kinderen hebben haar hart. Ze heeft zich bekwaamd tot IB-er en werd benoemd tot adjunct-directeur. Door een fusie van scholen bestaat deze functie niet meer, maar ze bleef deel uitmaken van de directie van de PD.

Juf Oudshoorn leeft (bijna) compleet voor de school. De school heeft veel aan haar te danken. De school kent haar als een bescheiden persoon die niet snel denkt dat ze de dingen goed genoeg doet.

Op donderdag 13 juni was het groot feest in Puttershoek. De juf werd ’s morgens opgehaald in een A-Ford. Namens alle kinderen (en het bestuur) van de school is een reis naar Normandië aangeboden. Voor de kinderen was er ’s morgens een fotopuzzeltocht en ’s middags waren er workshops. Tussen de middag kon iedereen genieten van heerlijke poffertjes met een ijsje toe. De juf en de kinderen hebben genoten van deze feestelijke dag.

Meer berichten