Lois wint prijs in Leiden University's Academic Challenge

Strijen - Leerlingen Zuider Gymnasium winnen prijzen in Leiden University's Academic Challenge

Op dinsdag 4 juni vond de Leiden University's Academic Challenge plaats, voor scholieren die hun profielwerkstuk (pws) in het Engels hebben geschreven. Ook Lois uit Strijen en Luk (uit Barendrecht) uit klas 6 van het Zuider Gymnasium deden eraan mee. Beiden wonnen mooie prijzen!

Lois en Luk stuurden zelf hun profielwerkstuk in voor deze Challenge. Na de voorselectie hoorden ze allebei tot de beste drie inzendingen in hun categorie. Daarom mochten ze hun pws – uiteraard in het Engels – in het universiteitsgebouw presenteren aan de jury en het publiek. Deze presentaties van maximaal tien minuten hadden niet alleen als doel om te vertellen over de onderzoeksresultaten, maar ook om anderen te inspireren tot het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Lois won met haar pws The Theatre of the Absurd de hoofdprijs in de categorie Humanities and social sciences en Luk werd met zijn pws Are pericytes the next towards a cure for cancer? tweede in de categorie Sciences.
Behalve een mooie beker kregen de winnaars boekenbonnen ter waarde van € 400 (eerste plaats) of € 200 (tweede plaats). Na het Zuider Gymnasium zetten Lois en Luk hun onderwijscarrière voort op de universiteit. De boekenbonnen komen dus ongetwijfeld mooi van pas bij de aanschaf van boeken voor hun vervolgstudies!

Meer berichten