Er werden voor de start veel foto's gemaakt. De witte auto is een voor Japan gebouwde Legacy. (foto: Arco van der Lee)
Er werden voor de start veel foto's gemaakt. De witte auto is een voor Japan gebouwde Legacy. (foto: Arco van der Lee) (Foto: )

Subaru-rijders verzorgen bijzondere rondrit

Hoeksche Waard – Het automerk Subaru heeft er sinds zaterdag een hoop fans bij. Vijftien eigenaren maakten een tocht door de regio met cliënten en begeleiders van Gemiva, Humanitas, Zuidwester en Pameyer als passagiers.

Het idee voor de Subaru Tour ontstond tijdens vrijwilligerswerk dat medewerkers van het bedrijf Buva deden voor Stichting Present Barendrecht. Subaru-fan Sanne van Straalen: "We wilden iets leuks doen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking." Een oproep op een Subaru-forum leverde een stroom positieve reacties op. Binnen een uur was de tocht volgeboekt met auto's.

Voor de passagiers werd een beroep gedaan op Stichting Present in Barendrecht en de Hoeksche Waard. Zij legden het contact met verschillende organisaties.

Op een druilerige zaterdagochtend kwamen de Subaru-rijders en hun passagiers samen op de parkeerplaats van Recreatieoord Binnenmaas. Er stond een indrukwekkende rij auto's klaar van het eigenzinnige Japanse automerk. Allemaal met vierwielaandrijving en met een boxermtor. Daaronder ook enkele zeldzame modellen die speciaal voor de Japanse markt zijn gebouwd. Ze hebben een afwijkend logo en vaak het stuur aan de 'verkeerde' kant.

"Ik sta er versteld van", reageerde Pia van Dalen van Stichting Present Barendrecht. De bijrijders vonden het ook geweldig. Om precies 10.00 uur vertrok de stoet van de parkeerplaasts voor een rit door de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Er was een lunch, aangeboden door het bedrijf Buva, waarmee het initiatief ooit begonnen was.

"Wat geeft het veel positieve energie om zo'n festijn met elkaar vorm te geven", zei Pia van Palen na afloop.

(door Arco van der Lee)

Meer berichten