Chimyung Kwan Hapkido school hield jungki hapkido examen in sportzaal Het Pluspunt in Oud-Beijerland
Chimyung Kwan Hapkido school hield jungki hapkido examen in sportzaal Het Pluspunt in Oud-Beijerland (Foto: Nico Vermaas)

Jungki hapkido examens bij chimyung kwan

Oud-Beijerland - Chimyung Kwan Hapkido school had vrijdag 14 juni weer Jungki Hapkido examens in sportzaal Het Pluspunt in Oud-Beijerland. De afgelopen maanden is er door de leerlingen weer keihard getraind om aan het examen te kunnen deelnemen. Iedereen heeft het fantastisch gedaan en is voor zijn/haar band geslaagd. Zij mogen weer zeer tevreden zijn met hun prestaties en hun nieuwe kleur band. Ook Nico Vermaas, oprichter en trainer bij Chimyung Kwan, is weer heel trots op zijn sportschool en zijn leerlingen.

Iedereen was welkom om bij het examen te komen kijken en het was dan ook gezellig druk met familie en vrienden. Allereerst vertelde Nico Vermaas een stukje over de historie over Jungki Kwan Hapkido, waar het vandaan komt en hoe grootmeester Lim, Hyun Soo hier een grote rol in speelt. Er is nog veel te leren van deze grootmeester, die in 1974 de eerste Jungki Kwan Hapkido school opende in Daegu, Zuid-Korea. Vooral omdat je met Hapkido nooit klaar bent met leren en hier je je leven lang mee bezig kunt zijn. Daarna begon het examen waarbij iedereen moest laten zien dat ze de basistraining van Hapkido beheersen, dit werd gecombineerd met een warming-up. Daarna was het technische deel van het examen aan de beurt. Iedereen liet zien dat ze hun technieken goed beheersen voor de kleur band die ze willen behalen. Verschillende losmaaktechnieken, weerbaarheidstechnieken, worpen en gewrichtsklemmen kwamen aan de orde. Er waren examens voor de gele band, oranje band, groene band en bruine band. Hoe hoger de kleur band des te meer technieken ze moesten laten zien. Maar ook hoe hoger de kleur band des te strenger er wordt gekeken naar het uitvoeren van de technieken. Het fysieke deel van het examen had al een week eerder plaats gevonden, aangezien het examen bij elkaar anders veel te lang duurt. Bij het fysieke gedeelte moest iedereen de slag- en traptechnieken laten zien, verschillende rollen, valbreken, conditie en uithoudingsvermogen werden getest. Iedereen kan terug kijken op een mooi examen en met elkaar nog even nagenieten van dit mooie evenement. Bij het uitreiken van de nieuwe kleur band werden de leerlingen ook nog even op het hart gedrukt dat een nieuwe kleur band natuurlijk fantastisch is maar dat het vooral belangrijk is om je eigen doel in het vooruitzicht te houden. 'Vergeet niet wat je ermee wil bereiken en dat zelfontwikkeling en plezier hierin ook van grote invloed zijn', aldus de woorden van trainer Nico Vermaas.

Wil je weten of Hapkido ook iets voor jou is? Kom dan eens een keertje langs op één van de locaties in de Hoeksche Waard. Je bent van harte welkom. Op de website kun je meer informatie vinden, kijk dan op: www.hapkidohoekschewaard.nl Of liever persoonlijk contact? Nico Vermaas, trainer van Chimyung Kwan, dagelijks bereikbaar op tel.nr. 06-22551276.

Meer berichten