Lintje voor brandweerman Biem Mol

Klaaswaal - Vrijdag 14 juni kreeg Biem Mol uit Klaaswaal een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inspanningen bij de vrijwillige brandweer van Klaaswaal, Westmaas, Mijnsheerenland en Strijen. Deze tussentijdse uitreiking door burgemeester Govert Veldhuijzen gebeurde tijdens het afscheid van Mol op vrijdag 14 juni als vrijwilliger, na 33 jaar (!) trouwe dienst. De onderscheiding werd uitgereikt in de nieuwe brandweerkazerne aan de Molendijk 55a in Klaaswaal.

Biem Mol is sinds 1 februari 1986 in dienst bij de vrijwillige brandweer in Klaaswaal. Hier vervulde hij de functie van bevelvoerder en was daarnaast oefenleider en chauffeur. Ook was hij ploegchef bij de post in Klaaswaal en tot voor kort waarnemend ploegchef van de post Strijen. Als postcommandant en ploegchef heeft hij de, door de regionalisering voortgekomen veranderingen, op geheel eigen wijze doorgevoerd in Klaaswaal.

Ook in het verenigingsleven zeer actief

Binnen het verenigingsleven heeft Mol ook zijn steentje bijgedragen. Zo was hij één van de medeoprichters van jeugdbrandweer Cromstrijen en was hij diverse jaren actief als jeugdleider. Een groot deel van zijn collega´s is doorgestroomd vanuit deze organisatie naar de reguliere brandweer. Daarnaast was hij enige tijd actief binnen de kerk als jeugdleider bij de 16+ jeugdvereniging.

Noot voor de pers:

Meer berichten