Theaterwandeling DeMens in Odensehuis HW

Oud-Beijerland - Op vrijdag 21 juni gaat om 14.00 uur de theatervoorstelling DeMens in première in het Odensehuis Hoeksche Waard aan de Jan Tooropstraat 6. Er is een pop-up-bar met buitenterras gemaakt, die ook na afloop van de voorstelling open is. Tijdens de theatervoorstelling gaat u letterlijk op reis naar de ervaring van mensen met dementie zelf en hun naasten. In anderhalf uur komt u in kleine groepjes op drie plekken (allemaal rolstoel/rollator-toegankelijk.) 

Eerst maakt u mee hoe 6 bezoekers van het Odensehuis Hoeksche Waard het dementieproces van zichzelf of hun partner ervaren. Hiervoor heeft theatermaker Mieke de Wit maandenlang met hen gewerkt, gepraat, kunst gemaakt. Het resultaat tonen ze met trots. Net als de trots op de vormgeving van de ruimte, die erop gericht is u dichterbij de ervaring van de mensen met dementie te brengen.

Vervolgens hoort u het persoonlijk indringend verhaal van professioneel verhalenverteller Nico van Lent. Zijn beide ouders kregen dementie. En Nico neemt u op soms wrange, soms humorvolle wijze mee in zijn pogingen het leven van ouders in goede banen te leiden. Sowieso stof tot nadenken over hoe om te gaan met dementie. Zeker als het zo dichtbij komt..

Vervolgens ziet u het proces van dementie in sneltreinvaart. Indrukwekkend wordt het zeker. 'Een lezing met lichtbeelden over de geschiedenis van de Hoeksche Waard', maar ondertussen.

De theatervoorstelling DeMens is een productie van Kunst4all in het kader van het programma Waardig Oud zijn, een jaar lang kunstactiviteiten om het eerste lustrum van het Odensehuis te vieren.

Kaartjes: www.kunst4all.com, prijs: € 14,95. 

Meer berichten