Werkgroep: 'Hitsertse Kade nog steeds ernstig bedreigd'

Zuid-Beijerland – Het plan om na 40 jaar op de zonneweide (van 1 ha) aan de Hitsertse Kade 12 woningen voor permanente bewoning te bouwen en een weg aan te leggen is nog steeds niet van de baan. Als dit plan zou doorgaan, verliezen de inwoners van Zuid-Beijerland, Nieuwendijk en de vele andere Kaai-liefhebbers binnen en buiten de Hoeksche Waard een unieke recreatieplek aan het Haringvliet, stelt een werkgroep. Een verlies voor de hele Hoeksche Waard, waar je nergens aan de zuidrand bij het water kunt komen en zo prettig kunt recreëren. Je kunt er zwemmen, zonnen, sporten, surfen, hengelen en varen en kleine kinderen kunnen er spelen in en rond een kinderbad.

Sinds zomer 2018 probeert de werkgroep Hitsertse Kade de (voormalige) gemeente Korendijk, de grondeigenaren van de Gors- en Ambachtsheerlijkheid Zuid-Beijerland en de projectontwikkelaar van dit plan af te brengen. Via een handtekeningenactie hebben vorig jaar ruim 800 gezinnen en particulieren (jong en oud) geprotesteerd tegen de woningbouw langs en op de zonneweide. Deze actie wordt deze zomer voortgezet en nog steeds worden nieuwe steunbetuigingen ontvangen.

Om het nieuwe bestuur van de gemeente Hoeksche Waard (37 raadsleden afkomstig uit de hele Hoeksche Waard) voor het eerst duidelijk te maken hoe het staat met het draagvlak voor woningbouw op dit kleine recreatieterrein, zal de werkgroep Hitsertse Kade inspreken tijdens de Beeldvormende Raadsvergadering van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

De werkgroep roept inwoners op dinsdag 25 juni om 19.30 uur naar De Swaensvoet, Marktveld 9 in Nieuw-Beijerland te komen, waar de raadsvergadering wordt gehouden. 'Wij rekenen op jullie aanwezigheid om de nieuwe raad van de gemeente Hoeksche Waard ervan te overtuigen dat de Kaai belangrijk is voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het dorp en omstreken en dat er geen draagvlak is voor woningen op de Kaai', aldus de  Werkgroep Hitsertse Kade. Meer informatie via: hitsertsekade@icloud.com. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden