Popkoor Pop-Up is één van de deelnemende koren aan het Korenfestival Hoeksche Waard.
Popkoor Pop-Up is één van de deelnemende koren aan het Korenfestival Hoeksche Waard. ((foto: pr Pop-Up))

Bomvol programma eerste korenfestival Hoeksche Waard

Oud-Beijerland - De roep van de koren uit de gemeente om een ‘eigen’ korenfestival in de Hoeksche Waard te hebben, werd alsmaar luider. Uit alle hoeken klonk de behoefte om aan familie, vrienden en elkaar te kunnen laten horen en zien, met welk plezier er in een groep wordt gezongen. Daar wilde de organisatie van Bij Beijers Binnen graag gehoor aan geven. En nu is het zo ver. Op zaterdag 22 juni vindt het eerste Korenfestival Hoeksche Waard plaats, in het centrum van Oud-Beijerland.

Een nieuwe uitdaging voor de organisatie van huiskamerfestival Bij Beijers Binnen. En ze wisten al snel ‘Dit is grootser dan we gewend zijn en dat kunnen we niet alleen’. Voor het realiseren van het plan is de hulp ingeroepen van Stichting Centrummanagement Oud-Beijerland. De stichting zag in het idee een prachtige kans om het centrum een extra boost te geven en reageerde enthousiast.

Ook de gemeente ondersteunt het nieuwe evenement en zo kunnen er, met extra hulp van de vrijwilligers en enkele sponsoren, op zaterdag 22 juni tussen 12:00 en 17:00 uur in het centrum van Oud-Beijerland maar liefst 24 optredens plaatsvinden. Naast het BBB-, Allemaal Staal- en Bazz-podium, bieden ook de Passage en Galerie Kunstkijk podia waar gezang zal klinken.

De koren die optreden zijn zeer divers, zowel qua grootte als muziekstijl. Van popliedjes tot shanties, van opera tot Afrikaanse muziek en musical... met het brede aanbod valt er voor iedereen wat te genieten. En of je nu speciaal komt luisteren, winkelend publiek, of een toevallige passant bent, de organisatie is ervan overtuigd dat de galmende stemmen een glimlach op ieders gezicht zullen toveren.

En de finale van het korenfestival zal even bijzonder als hilarisch zijn. Niemand minder dan cultuuraanjager Eelse Bies, zal een workshop SCHREEUWKOOR geven. Hij nodigt iedereen uit, met en zonder zangstem, om hieraan deel te nemen.

Het bruisende evenement is gratis toegankelijk. Meer informatie over het Korenfestival Hoeksche Waard en de verschillende koren, is te vinden op www.bijbeijersbinnen.nl, of op de facebookpagina Korenfestival Hoeksche Waard.

Meer berichten