De vrouwen hebben de training afgerond. (Foto: Privé)
De vrouwen hebben de training afgerond. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Vrouwelijke statushouders ronden succesvol weerbaarheidstraject af!

HOEKSCHE WAARD - HW Werkt en Regiekr8 zijn in gezamenlijkheid een weerbaarheidscursus gestart voor vrouwelijke statushouders. HW Werkt bleek onderzocht dat deze doelgroep veel behoefte heeft aan deze cursus. Gedurende deze 12 weken cursus zijn diverse thema's behandeld om met meer zelfvertrouwen de maatschappij in te stappen. 

Tijdens de start bijeenkomt zaten er dertien wat afwachtende vrouwen bij elkaar om starten aan een gezamenlijk weerbaarheidstraject. Het doel van deze trainingen is om vrouwen meer weerbaar te maken voor de Nederlandse maatschappij. De belangrijke thema's zijn: doelen stellen, lichaamstaal, persoonlijke grenzen, doorzettingsvermogen, hulp bieden, integreren en toekomst. 

Tijdens de lessen gingen de vrouwen samen met Regiekr8 trainster Felicia Verhaar aan de slag met het desbetreffende thema. De vrouwen werden aan het denken gezet en tegelijk in beweging gebracht. Elke les is afgesloten met een kringgesprek en een opdracht voor thuis. Bij sommige opdrachten is ook de omgeving betrokken, zoals de partner of kinderen.  Wij hopen dat dit traject bijdraagt aan het vinden van werk en/of een betere integratie in Nederland. De reacties van de vrouwen waren positief en het proces is afgesloten met een gezellie high tea. 
 

Meer berichten