Het echtpaar met de burgemeester. (Foto: Privé)
Het echtpaar met de burgemeester. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Echtpaar Knoot uit Numansdorp 70 jaar getrouwd

NUMANSDORP - Zondag 23 juni was het exact 70 jaar geleden dat de inmiddels 91-jarige meneer Knoot en zijn 88-jarige echtgenote mevrouw Knoot-van der Ree elkaar het jawoord gaven.  Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal, bezocht burgemeester Govert Veldhuijzen het jubilerende echtpaar en bracht namens het gemeentebestuur de felicitaties over.

Meneer en mevrouw Knoot hebben altijd in de Hoeksche Waard gewoond. Meneer komt uit Oud-Beijerland en mevrouw uit Numansdorp. Na hun huwelijk heeft het echtpaar een tijd in Heinenoord gewoond. Hier was meneer Knoot na zijn militaire dienst werkzaam op een boerderij. Mevrouw Knoot heeft altijd voor hun 6 kinderen gezorgd. Inmiddels is de familie uitgebreid met 13 kleinkinderen, 11 achterkleinkinderen en zelfs 2 achter-achterkleinkinderen!

Het echtpaar heeft in die 70 jaar een hoop meegemaakt. Zelf reageren ze vrij bescheiden op deze indrukwekkende tijd samen. "Het is zomaar ineens gegaan", zegt mevrouw Knoot erover. En ze hebben het nog steeds leuk samen, ondanks het feit dat ze er tegenwoordig iets minder op uit trekken vanwege hun verminderde gezondheid. Wel komt de familie regelmatig langs en daar genieten ze dan ook met volle teugen van. "Ze zijn met veel, dus er is altijd wel iemand op bezoek", aldus mevrouw Knoot.

Meer berichten