Slootjesdag in Nieuw-Beijerland. (Foto: Privé)
Slootjesdag in Nieuw-Beijerland. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Slootjesdag in Nieuw-Beijerland

Waterbeestjes zijn overal, dus ook in de dorpsvijvers en kerksloten. Waarom dan ver buiten de dorpen een slootjesactiviteit organiseren? Dat vroegen we ons af als jeugd en natuur werkgroep van Hoekschewaards Landschap.

NIEUW-BEIJERLAND - Dus dit jaar op 29 juni houden we de Slootjesdag in Nieuw-Beijerland. We verzamelen bij de kinderboerderij om half twee en vanaf daar gaan we om 14 uur naar de waterkant . Ben je iets later dan is dat geen probleem. Wij stoppen aan de waterkant rond 16 uur. Wij zorgen voor alle materialen zoals schepnetjes, loepjes, emmertjes en zoekkaarten en helpen je om wetenswaardigheden en de goede naam bij je vangst te vinden.

En wist je dat je aan de hand van de soort beestjes die je hebt gevangen, kunt zien of het water `schoon` is? Ook hebben we hulpmiddelen bij ons om te meten hoe helder het water is. Als je hebt meegedaan krijg je een button als herinnering (zolang de voorraad strekt). Op dezelfde dag wordt de speeltuin van Nieuw-Beijerland feestelijk geopend. Een mooie combinatie Jij bent toch ook nieuwsgierig naar wat er onder het wateroppervlak te vinden is? Meer informatie via jn@hwl.nl.

Meer berichten