De presentatie over zwerfafval van Loïs, Lotte, Melanie en Sophie, oftewel de 'Burnies', sprong er duidelijk uit. (foto: pr)
De presentatie over zwerfafval van Loïs, Lotte, Melanie en Sophie, oftewel de 'Burnies', sprong er duidelijk uit. (foto: pr)

Leerlingen Hoeksch Lyceum hebben creatieve ideeën voor een schone en leefbare wereld

Oud-Beijerland - Voor de achtkoppige jury was het nog een klus om de drie beste presentaties over zwerfafval te kiezen. De juryleden liepen op 5 juli langs vijf kraampjes in de aula van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Ze waren uitgenodigd voor de afsluiting van het gastlesproject 'Zwerfafval als uitglijder!'.

Alle eerste en tweede klassen, achttien in totaal, hadden deelgenomen aan dit project van de Stichting Milieu Dichterbij. De leerlingen van mavo, havo, atheneum en gymnasium hadden zes lessen gewerkt aan de vraag: 'Hoe kan het gemeentebestuur de buitenruimte vrij van zwerfafval krijgen?'. Per klas was één favoriet team gekozen voor de finale op 5 juli.

Van de genomineerden sprongen de 'Burnies' er duidelijk uit met hun presentatie en smaakvol ingerichte kraam. "Als de mensen zo doorgaan, verbrandt de aarde. De aarde is nu al te warm", verklaarde Loïs de naam van haar team. De andere twee winnaars waren 'De Opruimers Van Zwerfafval' en 'Een betere toekomst'.

De jury koos ook van vier 'vlogs' (videoboodschappen) die de tweedeklassers hadden gemaakt, de drie beste. Ook hier blonk één groepje uit. Het hilarische filmpje van Suus, Milan, Frederique en Stijn won met stip, gevolgd door de vlogs van Noortje, Lotte en Dianne en een groepje van vier meiden.

De 21 winnende leerlingen kregen als beloning een chocoladereep van Lily Venema, gastdocent van de Stichting Milieu Dichterbij. 

Meer berichten