Timon maakte bijzondere Nachtwacht-tafel

Puttershoek - De 23-jarige Timon de Koning (23) is één van de 8000 mensen die voor het Rijksmuseum in Amsterdam een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt instuurden. Timon's 'Nachtwachttafel' is het enige meubelstuk dat tijdens de 'Lang Leve Rembrandt' zomerexpositie te zien is.

De bijzondere tafel krijgt een mooie plek in het museum. Timon maakte de tafel als eindopdracht aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst van het museum toonde zich in het programma Pauw weg van het meubelstuk en vond het 'er perfect uitzien'. 

De Nachtwacht is één van de favoriete schilderijen van Timon. Hij heeft zelfs een deel van de Nachtwacht op zijn arm laten tatoeëren.Timon maakte de afbeelding van allerlei verschillende kleuren fineer. Hij sneed het fineer in de vormen die hij nodig had en beitelde de stukken hout in de juist vorm. Het fineer legde hij vervolgens in het hout van de tafel. 

Timon ging na zijn opleiding iets heel anders doen overigens en is nu opticien bij Van der Ham in Oud-Beijerland.

Op de verjaardag van Rembrandt, 15 juli, openen de kunstenaars zelf de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt, die tot en met 15 september te zien is in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Meer berichten