Foto:

Workshop natuurzuivere zeep maken

Mookhoek - Plukhoek Mookhoek organiseert een leuke workshop zeep maken, naast de drukbezochte workshops veldboeket die weer voor bijna elke woensdagavond in juli en augustus gepland staan. Waar overigens nog plek is! De nieuwe openingstijden zijn woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Plukhoek Mookhoek is een stichting die zich inzet voor de oprichting van een nieuwe Buitenschool. Zie het filmpje van 1 minuut op YouTube: Plukhoek Mookhoek.

Workshop natuurzuivere zeep maken 

Het is eenmalig mogelijk om een workshop ambachtelijk zeep maken te volgen bij onze eigen zeepmaaktster: Joke Verzijl. Zij maakt de heerlijk zachte zepen van onze eigen bloemen, kruiden en bloesems op basis van biologische oliën die we in onze tent verkopen. Pure zeep dus, zoals het hoort. Onder haar leiding zullen deelnemers van deze unieke workshop uiteindelijk met maar liefst 5 eigen stukken zeep naar huis gaan. Deelnemen kan vanaf 16 jaar.

Hoe gaat het in zijn werk?

De workshop bestaat uit twee avonden. Plukhoek Mookhoek is al druk bezig om bloemen en kruiden te verzamelen en te drogen. Er zullen zepen gemaakt kunnen worden op basis van rozen, calendula, vrouwenmantel en brandnetel. Op dinsdag 27 augustus wordt er eerst een stukje theorie: over de grondstoffen, de werkwijze en de veiligheidsvoorschriften besproken. Vervolgens wordt de zeep gemaakt volgens de 'cold proces' methode. Voor alle materialen wordt gezorgd.

Hierna heeft de zeep tijd nodig om uit te harden en te rijpen. Op donderdag 5 september komen de deelnemers van de workshop weer bij elkaar om de zeep in handelbare stukken te snijden en te verpakken.

Beide avonden beginnen om 19:00 uur in de witte workshoptent in de Pluktuin. Voor alle materialen en een (ge) bakkie wordt gezorgd. Er is plek voor 20 deelnemers. Kosten: €47,50 per persoon. Aanmelden: plukhoekmookhoek@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden