Een scene uit Novembernacht
Een scene uit Novembernacht (Cathy Fotografie)

Musical Novembernacht doneert bedrag aan Stichting Vluchtelingenwerk

Oud-Beijerland - Ruim veertig leerlingen van de Dutch Junior Musical Academy uit de Hoeksche Waard, speelden meerdere malen de musical Novembernacht in theater het Plein in Ridderkerk. Het actuele en gevoelige thema heeft de makers van de musical doen besluiten om geld in te zamelen voor de Stichting Vluchtelingenwerk. Onlangs doneerde de cast het mooie bedrag van €1.000,- aan de stichting.

De jongste castleden onthulden het totale bedrag aan twee medewerkers van de Stichting Vluchtelingenwerk, die speciaal voor deze gelegenheid naar de Dutch Junior Musical Academy waren gekomen. 'Wij hebben zoiets nog nooit meegemaakt', vertelt Kirti Autar, medewerkster van de stichting. De jonge acteurs gingen in gesprek met de medewerkers en vertelden over hun ervaring om in de rol van een jonge vluchteling te kruipen. Het werd een bijzondere bijeenkomst. 'Wat mooi dat wij dit allemaal met onze musical bereiken,' vindt regisseur Lyzette Havinga.

Novembernacht vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar. Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht.

Novembernacht is op 5 en 6 oktober weer te zien in theater het Plein te Ridderkerk, tickets zijn verkrijgbaar via: info@musicalacademy.nl, meer informatie op www.novembernacht.nl.

Meer berichten