12 Blieken verlaten hun school

Klaaswaal - Maandag 15 juli was het zover. Op obs De Blieken in Klaaswaal was het afscheidsfeest. 12 Blieken verlaten hun school, 12 vissen zwemmen dus uit.

's Ochtends beginnen de festiviteiten al, op de fiets gaan ze naar voor de kinderen een onbekende bestemming binnen de Hoeksche Waard. Bij boerderij de Kikkershoek worden ze opgewacht waar ze terug gaan naar de natuur. In een kano ontdekken ze hoe mooi de Hoeksche Waard is en worden ze onderweg verrast met een kleine BBQ.

Anders als andere jaren verzamelen ze aan het einde van de middag allemaal op een punt en gaan ze op een platte kar met veel bombarie door het dorp. Op school worden ze opgewacht door leerkrachten, ouders, opa's en oma's en andere belangstellende. Onder luid applaus lopen ze over de rode loper waarna er een klein feestje gevierd werd.

Ook werd er nog een prachtig cadeau aan school aangeboden. 12 nieuwe vissen voor de school. Geen Blieken, maar allemaal verschillende vissen, omdat geen kind hetzelfde is en je op deze school lekker jezelf kunt zijn.

Het was een mooie dag, die dinsdag nog even wordt overgedaan door het opvoeren van hun eindmusical. Groep 8 van De Blieken is klaar voor vakantie en hun volgende avonturen.

(tekst Miranda Veenendaal-Assenberg, namens alle trotse ouders van groep 8 obs De Blieken)
 

Meer berichten