Na aflevering in Dordrecht van de Klaaswaalse ambulance, was er meteen veel belangstelling van de buren, de brandweer.
Na aflevering in Dordrecht van de Klaaswaalse ambulance, was er meteen veel belangstelling van de buren, de brandweer.

Mooiste ambulance komt naar Klaaswaal


Klaaswaal  - De 'mooiste ambulance van de regio Zuid-Holland Zuid' rijdt nog deze zomer in de Hoeksche Waard. De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid vervangt namelijk de '18-172' op de uitrukpost Klaaswaal. Deze wagen is afgeschreven en wordt vervangen. Het nieuwe exemplaar is het eerste voertuig in de regio dat getooid is met de nieuwe landelijke ambulancestriping, met bredere kleurenbanen. Heel toevallig is dit óók nog het eerste exemplaar in de regio van het nieuwe model Mercedes Sprinter, met een heel ander 'neusje' ten opzichte van z'n voorganger. Over een paar jaar zien alle spoedambulances in Zuid-Holland Zuid er zo uit.

De wagen is inmiddels afgeleverd in Dordrecht om de laatste puntjes op de i te zetten en komt spoedig naar de Molendijk. "Het is een héél mooie ambulance, totaal nieuw in allerlei opzichten", zegt wagenparkbeheerder Wim Treurniet. "De elektrische brancard is een flinke verbetering voor zowel de patiënt als de hulpverleners. Deze kan in de ambulance naar het midden worden geschoven en omhoog worden gebracht, waardoor het behandelen van de patiënt op werkhoogte kan gebeuren en rondom lopen ook nog mogelijk is."
De bus die de basis vormt van de ambulance is sterk gemoderniseerd ten opzichte van de oude Sprinter. Treurniet: "Een nieuw type stoelen, een ander dashboard, overal led-verlichting."

Hij is er enorm over te spreken. "Dit is echt een kwaliteitsproduct, dankzij de prima samenwerking tussen de Duitse ambulancebouwer Miesen in Bonn die de opbouw en het interieur verzorgt, de firma Tulatech die de apparatuur en communicatiemiddelen inbouwt en The Real Signmaker die de bestickering voor zijn rekening neemt. Allemaal bedrijven met veel oog voor detail en afwerking en service hoog in het vaandel."

Deze zomer komen er nog eens vier exact gelijkende ambulances naar de regio toe voor vervanging op diverse andere uitrukposten. Een ambulance is gemiddeld na vijf jaar zo intensief gebruikt dat het onderhoud te duur wordt en het uitvalrisico te groot. Daarom worden alle twintig wagens in Zuid-Holland Zuid elke vijf jaar vervangen.
 


 
Meer berichten