Arie van Dam en Els Baardmans, samen 120 jaar lid van De Turnkring. (foto: pr)
Arie van Dam en Els Baardmans, samen 120 jaar lid van De Turnkring. (foto: pr)

Arie van Dam 80 jaar lid van de Turnkring !

Oud-Beijerland - De Turnkring in Oud-Beijerland bestaat 100 jaar en dat werd zaterdag 13 juli gevierd. Er waren kraampjes met een verloting en verkoping. Dat bracht € 446,50 op. Aan de clubkampioenschappen hebben 102 kinderen meegedaan in diverse divisies van recreanten tot aan selectie groepen. 

Maar echt bijzonder was de huldiging van Arie van Dam, die maar liefst 80 jaar van de gymvereniging is. Vanaf zijn 6e jaar is hij al lid. Inmiddels de leeftijd van 86 jaar bereikt. 'De dinsdagavond training is voor hem een vast onderdeel van de week', memoreerde Rianne van het bestuur in haar speech. 'Zeer zelden laat hij verstek gaan. Alleen als het echt niet anders kan verzuimd hij de training. Hij behoort dan ook tot de "harde kern" van de conditietraining. Naast de training wandelt hij in een stevig tempo elke dag minimaal 2 uur en doet hij direct na het opstaan een aantal oefeningen om de dag aan te kunnen. Arie is een bescheiden figuur. Een man die niet graag op de voorgrond staat. Binnen de vereniging was hij jaren bekend als één van de vaste toestelsjouwers bij wedstrijden, vaardigheidsproeven en dergelijke. Vaak al om 7.00 uur in de ochtend! Samen met nog een paar mannen pakte hij de brug ongelijk en andere zware toestellen op, zette ze in een bestelwagen en zette ze ter plekke weer neer. En dan 's avonds weer terug natuurlijk. Als je hem ziet zou je het niet zeggen maar - wellicht door zijn verleden als melkboer waar hij de melkbussen op de vrachtwagen zette – de zware toestellen werden snel verplaatst. Alleen de dikke valmat: volgens Arie een onding om te verplaatsen.'

Vele jaren was Arie penningmeester van de vereniging. Altijd stipt op tijd met betalen (toen nog met de hand door middel van overschrijvingsformulieren) heeft hij de boekhouding keurig verzorgd. Niet voor niets werd hij benoemd tot ere-penningmeester.

Volgens de trainer van Arie kan hij nog jaren mee. Ondanks een paar kwaaltjes en restanten van blessures waar je nu eenmaal niet meer van af komt. Een binnen de deelnemers gewaardeerd persoon. Altijd hetzelfde gestemd, nooit chagrijnig.

Een diepe buiging van respect voor Arie van Dam 'doorgaan, doorgaan doorgaan'. 

Ook het nieuwe bestuur werd gepresenteerd, en afscheid genomen van Aad en Dick den Ouden, zij hebben zich jarenlang ingezet voor De Turnkring. Het 40-jarig jubileum van Els Baardmans werd ook herdacht.  


 

Meer berichten