Broer en zus naar WK BMX fietsen

Oud-Beijerland - Broer en zus Steff en Dione de Bruijn hebben zich gekwalificeerd voor het WK BMX dat woensdag 24 juli gehouden wordt in Zolder (B).

Op zondag 7 juli werd in Erp het NK BMX verreden, zowel Dione als Steff de Bruijn behaalden de finale. Voor Dione was het de eerste keer dat zij in de finale zat van een Nederlands kampioenschap, Steff wist voor het vierde jaar op rij de nationale finale te halen op het Nederlands kampioenschap BMX.

Door een druk voorseizoen werd voor het eerst in 4 jaar het EK BMX overgeslagen, de focus ligt namelijk op een mooi resultaat tijdens het WK BMX in België.

De trainingen op de WK baan starten voor Dione en Steff op zondag en maandag. Ze trainen samen met de Denen en Finnen, op woensdag strijden Steff en Dione samen met meer dan 1000 andere kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar voor een mooi resultaat. Later in die week rijden de oudere deelnemers en de Eliterijders zoals Niek Kimmann en Laura Smulders zij werden de afgelopen weken Nederlands en Europees kampioen.

Naast de BMX neemt Steff ook deel aan de nationale MTB competitie, niet zonder succes, diverse overwinningen en podiumplaatsen werden behaald.

In het derde weekend van september vindt voor Steff voor het derde jaar op rij het nationaal kampioenschap MTB plaats, dit keer in Appelscha, na 2x een derde plaats op het NK is het doel om de titel mee naar huis te nemen. Die nationale trui zou mooi staan naast zijn nationale veldrijtitel trui die hij in 2018 behaalde.
Na de sterke optredens dit jaar op de MTB en winst vorig jaar in Appelscha tijdens de competitiewedstrijd zijn de kansen groot om een mooi resultaat te behalen.

Steff en Dione fietsen bij BMX vereniging FCC de Spuicrossers aan de Randweg in Oud-Beijerland, ook clubgenoten Kris Kuiper en Reza Roks gaan hun uiterste best doen tijdens het WK.
Ze zijn te volgen via: www.steffdebruijn.nl, hier komt ook een link naar de livestream van het WK BMX in Zolder (B).


 

Meer berichten