Start EHBO cursus in Oud-Beijerland van het Rode Kruis

Oud-Beijerland DE UITGEBREIDE EHBO CURSUS VAN HET RODE KRUIS START IN OKTOBER

Een fietser wordt aangereden op straat, vlak voor je neus. Heb jij dan enig idee wat je moet doen om te helpen? Jaarlijks raken in Nederland maar liefst 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Het is dan van groot belang te weten hoe je moet handelen, want met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger. Het Rode Kruis Hoeksche Waard helpt je graag op weg en biedt de tiendaagse cursus Uitgebreide Eerste Hulp aan in Oud-Beijerland.

De cursus 'Uitgebreide Eerste Hulp' bestaat uit tien klassikale lessen van twee uur. Je ontvangt een map met informatie over alle onderwerpen van deze cursus. Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en een geamputeerd lichaamsdeel. Bij goed gevolg van de cursus krijg je een Europees erkend Rode Kruis certificaat (2 jaar geldig) + EHBO-pasje.

Startdata is 3 oktober, de lessen zijn eens in de twee weken (in december geen lessen) vanaf 19.45 en u kunt zich inschrijven tot 15 augustus. De lessen vinden plaats op het kantoor van het Rode Kruis aan de Julianastraat 11 te Oud-Beijerland. Voor informatie over de cursus, de kosten of het aanmelden mail naar ehv.hoekschewaard@rodekruis.nl.

EHBO-cursussen van het Rode Kruis kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars worden vergoed, omdat zij het belang van preventie - 'voorkomen is beter dan genezen' - inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.

Meer berichten