Toespraak van de leerlingen van groep 6
Toespraak van de leerlingen van groep 6 (Foto: Sharon Weeda)

Feestelijke opening schuur op De Boomgaard

Mijnsheerenland - Maandag 8 juli was er een leuk moment op basisschool De Boomgaard. Na anderhalf jaar wachten was de feestelijke opening van de nieuwe schuur. Wat dit moment extra bijzonder maakt, is dat de kinderen van groep 6 de leiding nam en de gehele organisatie voor hun rekening hebben genomen

Er was, zoals dat bij een 'Leader in me school' hoort, weer een echte commissie samengesteld, die na overleg en met een duidelijke taakverdeling aan het werk is gegaan om er een mooie opening van te maken.
De regie van het zelfgemaakte draaiboek, met tijdschema, werd strikt nageleefd.
Kinderen uit de bovenbouw namen allemaal een kind uit groep 1, 2 of 3 aan de hand mee naar het plein. Daar was voor iedere groep aangegeven waar ze mochten gaan staan.
De rode loper was uitgerold en Juf Plony werd verzocht om het openingslint door te knippen.
Tevens waren uit iedere groep twee kinderen gevraagd om namens hun klas de hoogtepunten van het schooljaar op te noemen.


Tot slot werd de 'bouwhelm' door groep 8 overgedragen aan groep 6, omdat zij vanaf het nieuwe schooljaar de jongere kinderen als 'tutor lezer' gaan helpen met het leesprogramma van Bouw.
Eenmaal terug in de eigen groep had de commissie voor iedere leerling nog een kleine 'symbolische bouwsteen', met daarbij een lekkere traktatie.
'Complimenten voor de schuurfeestcommissie! Jullie hebben laten zien dat jullie in synergie met elkaar een mooi feest kunnen organiseren'!, zegt de schoolleiding. 

Meer berichten